Foto's/schilderijen ophangen

MmBlackbird

  • #1
Hallo allemaal!

Net een nieuw huis gekocht en eindelijk is het tijd om te decoreren. Ik heb een kamer waarbij ik op mijn gehele wand verschillende maten schilderijen en foto's wil ophangen, maar ik twijfel over het ophangsysteem.
Het liefste wil ik iets zonder te boren, maar ik lees slechte recensies over de zogenaamde STAS ophangsystemen. Ook heb ik een structuurmuur en wil ik dat het 1. goed blijft zitten 2. makkelijk te verwijderen is zonder plaksporen (of deze moeten dus makkelijk weg te halen zijn).

Heeft iemand een tip? Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik heb de meeste van dat soort dingen opgehangen aan kleine zwarte stalen spijkers, die trek je er zonder veel moeite weer uit zonder veel schade aan te richten en de gaatjes zijn gemakkelijk bij te werken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een voordeel van zo'n systeem is dat het de overgang van muur naar planfond bedekt. Een profiel geeft altijd een mooie strakke overgang vooral als de muren behangen zijn.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo'n rail is vooral handig als je nog al eens dingen van plek wisselt. Als het vast hangt, is een spijkertje of schroef in de muur net zo handig.

Ik heb zo'n rail. De draadjes in het zicht zijn minder fraai, maar het draait om wat er aan hangt :P

Wat voor punten geven mensen dan aan over die rail dat niet bevalt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu