Vinyl over linoleum met vloerverwarming?

Rowanvandrogen

  • #1
Wij gaan verhuizen naar een appartement waar de vloerverwarming het appartement verwarmd. Nu ligt er op dit moment een linoleumvloer in, maar deze vinden wij niet zo mooi. Is het mogelijk om hier een vinyl vloer overheen te leggen zónder dat er veel warmte verloren gaat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ja hoor, dat kan, het is niet vrijwel onmeetbaar dat er een extra laag op ligt wat betreft de verwarming.
 

Geus

  • #3
Verstandig is wel het vinyl over het hele oppervlak te plakken voor een beter contact en dus warmtetransport. Linoleum kan behoorlijk vettig zijn door lagen was e.d., dus goed schoonmaken/ ontvetten voor het plakken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is nog maar de vraag, sommige vinyl vloeren worden niet gelijmd, dat maakt voor het contact niet uit want de vinyl gaat heus niet zweven boven de vloer eronder.
Maar dat weet de leverancier cq vloerenlegger beter dan wie ook.
 

Jip12

  • #5
Ik zou goed navragen of dat kan. Vinyl is erg dun en de ondervloer moet strak en vlak liggen. Oneffenheden in de ondervloer moeten worden weggewerkt. Linoleum heeft waarschijnlijk lijmnaden en deze wil je in je vinylvloer niet terugzien. Ik zou het laten leggen met garantie op goede hechting en vlakte.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Vinyl zet behoorlijk uit onde rinvloed van warmte. Daardoor is het wel noodzakelijk om het vinyl te verlijmen op de ondervloer. Anders krijg je bultvorming zodra je de vloer opstookt.

Niet iedere vloerenlegger zal willen verlijmen op linoleum vanwege de waslaag die daar opzit met als gevolg kans op slechte hechting. Verlijmen op linoleum gaat wel, maar dan moet je het linoleum eigenlijk eerst schuren.

Gezien de hoeveelheid werk, is het wellicht een betere optie om het linoleum eruit te halen. Ook dan zul je hoogstwaarschijnlijk eerst moeten egaliseren voordat het vinyl gelegd kan worden. Elke oneffenheid tekent anders door in het vinyl.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu