OSB 3 vloer glad genoeg voor vinyl?

Woutje E

 • #1
Ha klussers,

Op het moment is de oude keuken er uit gesloopt en komt de nieuwe keuken er spoedig aan. De keukenvloer grenst aan de woonkamervloer waar een grenen vloer ligt van 2.2mm. Om de ondervloer op te hogen en het redelijk wat gaten heeft raadde mijn aannemer aan om de vloer te bedekken met OSB 3 platen van 18 mm. Uiteindelijk willen we eerst de keuken plaatsen en daarna de vinyl vloer laten leggen. Is OSB 3 vlak genoeg voor vinyl? En wat te doen met de naden? Extra dichtsmeren met houtvuller en opschuren?

Ik hoor het graag! Alvast dank voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Neem platen met tong en groef. Liefst de renovatie-plaat 244 x 61 met TG4. Dan heb je nagenoeg geen hoogteverschil of naden. Even schuren over de naden zou voldoende moeten zijn.

  Belangrijk: Verwijder IEDERE verhoging in de bestaande houten vloer.
   
  • Like
  Waarderingen: Woutje E

  Woutje E

  • #3
  Dank Walker,

  heb nu OSB 3 met TG4 in de auto liggen, dus qua naden zit ik goed, maar vraag me af of het glad genoeg is. Denk je dat de houtsnippers niet zichtbaar worden?
   

  Datron

  • #4
  Ik zou een ondervloer toepassen. Werkt daarbij ook extra geluiddempend.
  Afhankelijk van merk, type, kwaliteit, etc. kan OSB kan behoorlijk glad zijn maar soms ook behoorlijk grove vlokken hebben. Of dat bij jou ook het geval is kan ik natuurlijk niet beoordelen.
   

  Woutje E

  • #5
  Dank Datron. De keuken is inmiddels geplaatst. Vandaar dat ik OSB moest leggen voor een stevige, goedkope ondervloer. De vlokken zijn vrij grof, maar ik denk dat ik ze wel kan opschuren en vullen met een soort van houtvullermortel...we gaan het meemaken. Dank voor de reacties.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu