Vloer slaapkamer met houten draagvloer. Vinyl?

Oempaloempa

 • #1
op de eerste verdieping met houten draagvloer moet in de slaapkamer een nieuwe vloer komen. Er lag tapijt met groene platen in.

momenteel gaat mijn voorkeur uit naar een vinyl vloer aangezien ik met een harde vloer bang ben dat dit te lawaaiig is en dit wat warmer is dan bijv. Laminaat.
vanuit de winkel is mij aangedragen hier een finifloor ondervloer onder te leggen voor het egalisren en isoleren maar ik twijfel erg of dit qua geluidsdeming genoeg gaat doen.

heeft iemand hier ervaring mee of een ander idee waar ik verder mee kom? Daar het een slaapkamer is, speelt het budget wel enigszins mee, hoewel geluidsisolatie ook belangrijk is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vincent snapt het niet

  • #2
  Vinyl valt onder zachte vloeren en genereren weinig contactgeluid, de dikte van het vinyl speelt hierbij wel een rol. Kies dus niet voor een compact vinyl maar voor een iets dikker/zachter vinyl. De ondervloer vangt ook oneffenheden op, wanneer de dekvloer niet volledig vlak is zal deze door gaan tekenen in het vinyl, hou daar ook rekening mee en check voor de zekerheid of er vereisten zijn bij het plaatsen van vinyl in jouw woning, het komt niet vaak voor maar soms wordt er een 10db geluidsreductie vereist, met name bij hele oude appartementen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu