Geluidsdempende ondervloer voor vinyl (zeil)

valeriejvds

  • #1
Hallo, ik ga binnenkort verhuizen naar een nieuwe huurwoning op 1 hoog waar de eis is dat ik een ondervloer plaats die minimaal 10db geluidsisolering heeft met tno/tuv certificaat . De woning heeft beton als onderlaag. Ik zit redelijk krap bij kas dus ik wil voor een vinyl vloer gaan die ik zelf ga leggen, maar ik zie zoveel verschillende ondervloeren en zie door de bomen het bos niet meer en zou heel graag tips willen ontvangen over wat er wel en niet onder vinyl gelegd kan worden, want ik heb begrepen dat sommige te zacht zijn en dat dat dan snel voor schade in het vinyl zorgt. Ik zie speciale ondervloeren voor vinyl voorbij komen maar die zijn allemaal een heel stuk duurder. Mijn budget ligt eigenlijk op max 5 euro per vierkante meter voor de ondervloer, maar graag zo goedkoop mogelijk. Ik zie vaak XPS ondervloeren voorbij komen die goedkoop zijn, of van die gouden, kan zoiets er bijvoorbeeld gewoon onder?

Heeft er iemand tips? Ontzettend bedankt!!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zoek eens op wat de drukvastheid is van XPS platen en van andere soorten. Bij vinyl moet deze een denk ik niet te laag zijn.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Tja zo goedkoop mogelijk en aan de voorwaarde voldoen voor de isolatie.
Voor kliklaminaat is inderdaad een speciale ondervloer voor verkrijgbaar.
En xps voldoet niet aan de isolatie waarde die verplicht is in appartementen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Peter schreef:
En xps voldoet niet aan de isolatie waarde die verplicht is in appartementen.
Geluid of warmte?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Zal wel om geluid gaan. Voor vinyl moet de ondervloer druk vast zijn, anders druk je de gaten zo in het vinyl. Alle ondervloeren op rol voldoen daardoor niet.

Je hebt ondervloerplaten nodig met een harde bovenlaag en geluiddempende onderlaag. Google maar eens op de marathon ondervloerplaten.

Voor € 5,- per meter ga je het niet redden. Overigens zijn ondervloerplaten de afgelopen maanden ook nog erg in prijs gestegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu