Vinyl met vloerverwarming

Fmolen

  • #1
Wij gaan binnenkort verhuizen naar een appartement, waarin vloerverwarming is aangebracht. Wij willen hierin vinyl laten aanbrengen. Aangezien het een huur-appartement betreft, zal de vinyl bij een verhuizing verwijderd moeten worden.

Kan iemand ons zeggen, of het verwijderen van de vinyl (die is gelijmd) eenvoudig is, of dat dit problemen op kan leveren ?
 

Gerrit

  • #2
Mijn ervaring is dat de vinyl dan rijp is voor de container. :cry:
 

Fmolen

  • #3
Hallo Gerrit,
Ik wilde weten, of de ondervloer niet te zeer beschadigd zou worden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat hangt met name af van de lijm die gebruikt wordt. Er bestaat tegenwoordig speciale "verwijderbare" lijm, heb ik in een dhz winkel gezien.

Wanneer je vraagt om een dergelijke lijm te gebruiken bij het plakken van het vinyl, zal het loshalen redelijk makkelijk gaan en de schade aan de vloer dus meevallen.

Overigens kunnen veel soorten vinyl los gelegd worden, dat maakt het nóg eenvoudiger. Alleen bij een drempel wordt het dan (indien nodig) met een strook dubbelzijdig plakband vastgezet.

In mijn keuken ligt het vinyl ook gewoon los, geen enkel probleem.

Misschien even overleggen met het bedrijf dat het vinyl gaat leggen?
 

Fmolen

  • #5
Hallo Kees,

Bedankt voor je reactie; de vinyl moet op een opp. van ca. 45 m² gelegd worden en daar adviseert men de vinyl toch wel te plakken. Met de opmerking, dat er speciale lijm hiervoor is, zijn we weer een stukje wijzer.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Kijk wel uit welk vinyl je toe gaat passen, is dat van dat lekkere dikke vinyl hou er dan wel rekening mee dat je warmte afgifte van de vloer ook minder zal zijn door de isolerende werking van het vinyl.

Zou je vloerbedekking gaan gebruiken met onderlaag dan krijg je het waarschijnlijk zelfs niet meer warm in de woning.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu