Vinyl vloer, als ondervloer: tapijt met daarop hardboard?

Markie301

  • #1
Hallo,

ik ga binnenkort een huisje betrekken. Nu zou ik hier erg graag vinyl in willen hebben. Momenteel ligt er vloerbeddeking in. Kan ik, als ik hardboard platen over mijn vloerbedekking heen schroef, het vinyl hierover leggen? Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe zit het bijvoorbeeld met de naden tussen de hardboard platen?

Eventueel zou laminaat ook kunnen, en dan met hetzelfde principe, is dit eventueel, als vinyl geen optie is, een mogelijkheid?

vr gr Mark
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij vinyl is iedere naad en oneffenheid in de ondergrond te zien.
Laminaat moet gelegd worden op een ondervloer, die zijn minimaal 3 mm dik, dat moet wel kunnen met de deuren of u moet daar iets af halen.
 

Markie301

  • #3
Is het een mogelijkheid om het hardboard met een nietmachine vast te maken. Vervolgens de oneffen heden met vloeibaarhout (of een ander vergelijkbaar middel??) in te smeren en vervolgens te schuren?

Mijn oppervlakte ligt onder de 20m2, moet ik het vinyl dan langs de randen met goede dubbelzijdige tape vast zetten?

Mijnapp wordt verwarmd dmv een gaskachel, kan dit, ivm de warmte, een probleem zijn bij het vinyl? Kan dit gaan bobbellen oid?
 

Stoffeerder

  • #4
Hallo,

hardboard kan je niet nieten over tapijt heen want of je schiet de nieten door de platen heen of je nieten komen er na een tijd omhoog omdat het hardboard is geplaatst op een zachte/verende ondergrond.
Indien je lang plezier wilt hebben van je nieuwe vinyl dien je de oude vloerbedekking te verwijderen en dan de ondervloer geschikt maken om er vinyl overheen te plaatsen.
Laminaat zou wel eventueel een oplossing zijn om er zo overheen te plaatsen ( is niet de ideale ondervloer) hou dan wel rekening met de hoogte van dorpels(als deze er zitten ) en de ruimte onder de deuren.

succes :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu