Vervanging warmtepomp

Klusbarry

 • #1
Wij wonen sinds 2010 in een nieuw gebouwde woning (project) en hebben toentertijd met de hele straat dezelfde cv ketels gekregen. Namelijk de Daalderop CombinAir 2.5 24/33. Menig bewoner hier heeft al veel problemen gehad met die ketel en nu beginnen, na nog geen 8 jaar te hebben gehangen de ketels permanent de geest te geven.

Ik wil me daarom oriënteren op de onvermijdelijke vroegtijdige vervanging van de ketel. Wat ik er voor terug zou willen hangen is een soortgelijk systeem (lucht/warmte) of beter met warmtepomp die, in tegenstelling tot deze, ook kan koelen. Alleen welke ketel komt daarvoor in aanmerking???

Alles is hier in huis redelijk geïntrigeerd weggewerkt. Ik zie namelijk dat sommige ketels een split/buiten unit hebben. Ik heb geen idee of deze er al staat met mijn huidige ketel.

En zijn er ook ketels met split unit die zowel de vloerverwarming koelen met water van 18°C en een blaasunit aan kunnen sturen of moeten dat dan twee split units worden?

Overigens moet ik er rekening mee houden dat in de toekomst de aanbouw op dit systeem verwarmd en gekoeld dient te worden dus het moet voldoende capaciteit hebben.
Nieuw systeem moet op de zolder geplaatst worden (las dat sommige systemen dat niet kunnen).

Kan iemand me hier in wat adviseren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik zou allereerst eens flink reclameren bij Daalderop, een ketel hoort veel l;anger mee te gaan dan ongeveer 8 jaar.
  Maak gebruik van het feit dat u met met velen bent.

  Begin eens te kijken op https://www.consuwijzer.nl/
   

  Klusbarry

  • #3
  Had de buurman ook al gedaan. Daalderop wilde wel coulant zijn als we daar ook een nieuwe ketel afnemen. Maar ja... na 8 jaar ellende wil je dat niet snel meer. En dan geven ze dus niet thuis.
  Fabrieksgarantie is twee jaar. (klopt ook) Ze zijn nu een boel klanten kwijt in ieder geval.

  Maar enfin. Aangezien ik er ook geen vertrouwen meer in heb. Wat kun je dan aanraden?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Fabrieksgarantie mag dan wel 2 jaar zijn, maar als je aannemelijk kunt maken dat de levensduur van zo'n apparaat langer is dan 2 jaar heb je een sterke zaak. Je kunt dan aanspraak maken op de zgn wettelijke garantie. En inderdaad moet je dan bij Consuwijzer aankloppen.
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #5
  Het is niet normaal dat een ketel na 8 jaar tot de draad versleten is. En al helemaal niet, als dat in de hele straat het geval is.

  Ik zou er (eventueel met behulp van de rechtsbijstand) een zaak van proberen te maken. Je maakt m.i. een goede kans.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Koningsveld toevallig? Bij mijn vorige baas ook een hele wijk mee vol gehangen de eerste serie.
  Inderdaad is een rampenketel door de fabriek al zoveel printen uitgewisseld nieuwe software er in geschoten pompen uit de vloerverwarmingsunits gehaald en deze actief aangesloten was beter volgens Daalderop.

  2de circuit wat hoge temp moest leveren trekt alle warmte uit de woning en deed dus niet wat het behoorde te doen.

  Zelf hangen wij deze ketels gelukkig niet. Pak het merk uit Apeldoorn liever.

  John
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #7
  Daalderop moet wel de kans krijgen om met een passende oplossing te komen. Na 8 jaar hoeft dat ook niet meer kosteloos plaats te vinden, het apparaat is immers 8 jaar lang in gebruik geweest.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Dan zijn ze verrekte laat met een oplossing, gewoon aanpakken dat bedrijf, hun kansen zijn geweest.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #9
  Eens, maar er zit een behoorlijk verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Daar komt bij dat het de bewijslast bij ts ligt.

  Alleen met een rechtsbijstand verzekering zou je een poging kunnen doen, is die er niet, dan wegen de kosten als snel niet meer tegen de baten op. Tenminste als je de procedure niet zelf kunt voeren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu