Thermostaat vervangen (Eteck, gemeenschappelijke warmtepomp)

ErikBooij

 • #1
Beste,

Ik wil graag mijn onhandige kamerthermostaat vervangen door een makkelijker te gebruiken exemplaar. Ik heb echter geen CV ketel, maar een afleverset van Eteck (de warmteleverancier) die is aangesloten op een warmtepomp voor het appartementencomplex. Eteck zelf is niet erg welwillend in het verstrekken van informatie over hoe de thermostaat werkt in combinatie met de afleverset en verwijst standaard naar de demarcatiekaart ("niet ons probleem").

Kleine bijkomende complicatie is dat er zowel de vloerverwarming als -koeling mee wordt aangestuurd.

Ik heb foto's gemaakt van hoe de huidige thermostaat is aangesloten en het blijft dat er vier aders uit de muur komen (rood, groen, blauw en geel, foto's in de bijlage).

Mijn vraag aan jullie is, is jullie inschatting dat ik deze thermostaat kan vervangen en zo ja, waar moet ik dan op letten?

Bij voorbaat dank!

2021-01-03 18.28.09.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Deze thermostaat is niet zomaar te vervangen door een andere thermostaat hij moet namelijk ook kunnen koelen en dit schakelen via meerdere draden, u zult dus moeten zien te achterhalen welk type regeling dit is
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu