Vervanging vloer woonkamer

HarryB

  • #1
In mijn huis '(jaren '20-'30) zijn een aantal houten draagbalken en de houten ondervloer verrot en zelfs delen van de houten vloer die erop ligt. De reden is volgens mij de uitbouw aan de achterzijde die op beton is gezet, waardoor daar geen lucht meer onder het huis kan. Dit alles is van voordat ik het kocht en daar goed zicht op had. Het huis is niet onderheid denk ik.

Ik wil zoveel mogelijk zelf doen om dit op te gaan lossen.

Door een aannemer werd mij geadviseerd:
  • - opvullen met stopzand
    - isolatie aanbrengen
    - wapening
    - beton storten
    - afdekvloer aanbrengen
Is dit het juiste advies? Zijn hierbij nog duidelijke valkuilen? Heb je tips? Graag!!!

Eventueel wil ik deze verbouwing aangrijpen om meteen nieuwe elektra in de woonkamer aan te (laten) leggen, omdat dat ook een puinhoop is. Wanneer zou dit moeten gebeuren in bovenstaand schema?

Alvast bedankt!

Mvg,

Harry
 

Marnix

  • #2
Aardig klusje dat je niet zo maar even doet.

Paar dingen;

Je hebt nu waarschijnlijk een kruipruimte. Die ben je met het storten van een vloer straks kwijt. Een droge kruipruimte is soms wel eens handig om, bijvoorbeeld leidingwerk in weg te werken.

Of e.a. onderheid is kun je vaak bij het gemeente archief na gaan. Als gevolg van de jaren 40 en 45 zijn niet alle bouwtekeningen meer beschikbaar.

Het vervangen van een paar rotte balken is misschien goedkoper en makkelijker om te doen, hoewel ook geen echt makkie.

Ga je storten dan zeker een betonauto inschakelen, scheelt enorm veel tijd etc. Eventuele leidingen kun je wel in je dekvloer gaan storten maar ja, je moet wel weten waar. Hou ook eens rekening met je riolering, hoe zit deze nu en kan / wil je er later bij kunnen komen.

Het lijkt allemaal best makkelijk maar is een behoorlijke klus.

Hopelijk zal je op korte termijn veel aanvullingen op mijn reactie krijgen zodat je weet wat je eventueel te wachten staat.
 

HarryB

  • #3
Marnix, bedankt voor je snelle reactie.

Misschien handig ter aanvulling:
In de huidige situatie is geen kruipruimte aanwezig/bereikbaar. Dit is de reden dat ik er 4 jaar geleden bij de aankoop niet achter ben gekomen, omdat hierdoor bij het bouwkundig onderzoek de vloer en draagbalken niet beoordeeld konden worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu