Vervanging verwarmingsbuizen - buitenom 60cm onder de grond

Melie020

 • #1
Goedenavond. Ik heb een vraag en ik ben heel benieuwd naar jullie mening. We hebben een lek in onze verwarmingsbuizen onder de grond. Op dit moment zijn alle buizen onder de grond zelfs afgesloten. Het idee van het installatiebedrijf is om een soort bypass buitenom te leggen waarbij de verwarmingsbuizen 60 cm diep rondom mijn huis komen te leggen. Bij elke radiator wordt een gat door de muur naar buiten geboord en wordt daar aangesloten. Dat zou de goedkoopste oplossing zijn.

Nu ben ik niet direct enthousiast, maar ik vraag me af of dit wel een goede oplossing is. Wat vinden jullie ervan?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De buizen van de stadsverwarming liggen ook in de grond dus ergens zou het mogelijk kunnen zijn.
  Wel denk ik dat het deel isoleren van de buizen totaal wat anders is. Heeft dat bedrijf monsters laten zien met welke buizen en isolatie hij dat gaat uitvoeren.
   

  Melie020

  • #3
  Nee geen monsters laten zien, maar ik ben ook niet technisch genoeg om aan de hand van monsters te kunnen beoordelen of het goed genoeg is.

  Maar ik kan op internet niets vinden over het buitenom leggen van de buizen. Daarom was ik ook benieuwd of iemand in dit forum er wel bekend mee is en wat de ervaringen zijn.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Vraag het bedrijf naar referenties, ze zullen dit waarschijnlijk eerder gedaan hebben.
   

  Marcn88

  • #5
  Zoals jan aangeeft let op de isolatiewaarde van de buizen,het kost je anders een godsvermogen aan gas die je wegstookt in de vochtige grond rondom de woning.
  Heeft u geen kruipruimte of misschien dat zelfs opbouw mogelijk is? buitenom zou echt mijn allerlaatste optie zijn want alles wat je daar verliest is daadwerkelijk verloren warmte
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu