Vervanging riolering

Jannek

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag. Wij hebben een griso(?) rioleringsbuis die aan alle kanten lek is. We hebben hem binnenshuis al helemaal vervangen. Nu blijkt hij buiten ook erg slecht te zijn en heeft een flinke verstopping veroorzaakt.
We willen hem dus eigenlijk helemaal vervangen tot aan het hoofdriool. maar ik begrijp dat daar hoge kosten aan verbonden zijn.
Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand wat de kosten zouden zijn. De weg moet natuurlijk open gebroken worden en eventuele aansluitkosten....
Nu gaan we eerst proberen een nieuwe pvc buis er in te schuiven en hem door te blazen/ontstoppen en hopen dat hij dan wel goed gaat doorlopen.

iemand nog tips?

bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Het heet "gres" en in principe hoef je maar te vervangen tot aan de perceelgrens. Deel riool onder de openbare weg etc., is voor de gemeente.
 

Xr8

  • #3
Als de riolering al eens is vervangen door de gemeente dan ligt er bij de perceelgrens vaak al pvc. Zelf de boel opgraven scheelt je veel kosten aan manuren. Aanleg is ook zelf wel te doen, als je het niet vertrouwd dan wellicht een vakman inschakelen.

De gemeente aansluiting zal waarschijnlijk 125mm zijn als het pvc is. Deze kun je doorverlengen in dezelfde diameter. Neem in de grond hulpstukken met manchetverbindingen. Tevens is het handig om er een onstoppingstuk in te houden op 1/2 meter uit de gevel.

Is de gemeenteleiding ook gres dan kun je altijd nog je eigen leiding vervangen. Bij problemen in de gemeente riolering is dit voor de kosten van de gemeente.

Succes.
 

Jannek

  • #4
Super bedankt voor de reactie

we gaan er mee aan de slag en als ik nog vragen heb zet ik ze er nog bij.

groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu