Vervanging stortbuis (en mogelijk afvoer) hangend toilet

Maroesja

  • #1
In verband met een lekkage is er bij ons (via verzekering) een lekdetectie uitgevoerd op het hangend toilet in de badkamer. Hierbij is geconstateerd dat in ieder geval de stortbuis lekt (mogelijk alleen vervanging van rubbers noodzakelijk ) en waarschijnlijk ook de afvoer (wederom mogelijk alleen vervanging van rubbers). Aangezien het verzekeringswerk is, wordt dit allemaal geregeld. Echter de loodgieter die het gaat uitvoeren begon direct over openbreken en een leuke aanbieding voor een nieuw frame.

Is het echt noodzakelijk om de wand waaraan het hangend toilet bevestigd is open te breken om deze reparatie aan stortbuis en afvoer uit te voeren? Of is dit ook mogelijk dmv de toiletpot te demonteren?
Ik heb uiteraard liever niet dat er gesloopt gaat worden (niet meer dezelfde tegels beschikbaar als rest van de badkamer etc). Mocht dit niet op een andere wijze kunnen zit er niets anders op, hetzelfde als het lekkage-probleem groter is dan alleen de stortbuis en afvoer. Maar slopen voor het slopen ivm verzekeringswerk zit ik niet op te wachten.

Ik hoor het graag, alvast bedankt.
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kijk als ze de lekkage aan de buiten zijde dus onder de pot bevind dan kunnen 2 rubbers lek zijn dan moet pot er af.
Maar als er lekkage achter de tegels dus framereservoir en rioolafvoer dan moet het open gemaakt worden.
En als het reservoir stuk is door een barst dan moet frame vervangen worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu