Verstopping na complete vervanging binnenriolering

Roewi

  • #1
1,5 jaar geleden is bij mijn moeder de complete binnenriolering vervangen. nu 1,5 jaar later is er toch sprake van een verstopping. het bedrijf dat destijds de riolering vervangen heeft is langsgekomen en heeft de verstopping verholpen. de persoon die langskwam vroeg welke personen destijds de binnenriolering vervangen hadden. kreeg zelf hier al een beetje een onderbuikgevoel van. daarnaast woont mijn moeder alleen en gooit ze niets door de afvoer heen wat er niet in thuis hoort. is het normaal dat een verstopping zich na 1,5 jaar toch al weer voordoet of ziet het er naar uit dat het toch niet helemaal goed gegaan is. zit zelf erover na te denken om een onafhankelijk bedrijf de boel na te laten kijken....
 

Fiesiekus

  • #2
Hangt er maar helemaal vanaf waar en waardoor die verstopping is ontstaan. Als ie bijvoorbeeld ontstond op de overgang van erfgrens naar gemeenteriool, is het een heel ander verhaal.
 

Xr8

  • #3
Als een riool goed is aangelegd met afschot en beugels volgens de voorschriften dan zou dit bij normaal gebruik na 1,5 jaar niet verstopt mogen zijn. Zit het probleem echter bij de gevel of buiten dan kan degene die het binnen vernieuwd hier natuurlijk niet veel aan doen.

De boel door een tweede partij laten nakijken kan natuurlijk altijd.

Succes.
 

Roewi

  • #4
Wat ik van mijn moeder begrepen heb, gaf de persoon die de verstopping kwam verhelpen aan dat het absoluut niet in het gemeentelijke deel kan zitten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met een camera-inspectie is te controleren hoe de afvoer er van binnen uit ziet, op basis hiervan kunt u de legger aanspreken.
 

Roewi

  • #6
Helder. lijkt me dit de meest zinvolle optie. wil gewoon zeker weten of het puur toeval is geweest of dat er toch iets niet goed is gegaan bij de vervanging.
 

Xr8

  • #7
Als het nu weer goed loopt kun je ook afwachten hoe het gaat. Mocht het binnen korte termijn weer voorkomen dan is een camera inspectie wellicht een oplossing. Dan is in ieder geval te zien of de leiding goed afloopt en of de t stukken de goede kant op zitten.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu