Vervangen kunststof pui voor houten openslaande deuren

Malle pietje

  • #1
Voor de moderator, de vraag is gewijzigd, misschien ivm zelfde onderwerp het andere draadje heropenen en deze verwijderen?

Beste allemaal,

vorige week heb ik een huis gekocht en ben nu aan het inventariseren wat er allemaal gedaan moet worden. Er zit nu een kunststof schuifpui van circa 2,75 bij 2,5 in de achtergevel, die ik wil vervangen voor een zogenaamd melkmeisje, twee openslaande deuren van circa 120 breed, met aan beide zijden een zijraam van circa 60cm per kant. Daarboven 3 bovenlichten in de breedte van de ramen eronder. De zijramen beginnen op keukenbladhoogte.

Heeft iemand ervaring met het laten plaatsen van een dergelijke pui? Ik vraag me af of dit in delen geleverd kan worden of dat het vanwege de afmetingen alleen in het werk gemaakt kan worden.

Wat zijn de aandachtspunten?

Alvast super bedankt voor de reacties!
 

Fiesiekus

  • #2
Je begint met het plaatsen van het kozijn; als 1 geheel. Daarna hang je de ramen en deuren af.
 

Malle pietje

  • #3
Dank voor je reactie fiesiekus!

Het nadeel is dat als het kozijn in 1 deel wordt geleverd, het met een kraan over het huis getild zal moeten worden, er is namelijk nergens mogelijkheid in de tuin te komen.

Zijn er mogelijkheden bekend om alle kozijn delen apart aan te leveren en aan elkaar te maken?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Dat zal je dan moeten regelen met degene die het kozijn voor je gaat maken. Een zelfstandige timmerman kan dit ws beter voor je regelen dan een grote kozijnen fabriek.
 

Malle pietje

  • #5
Ok, dus een timmerman zou in feite de gehele pui in het werk kunnen maken? Het klinkt inderdaad logisch dat een grote fabrikant de gehele pui in 1 keer maakt en aanlevert, dat zou problematisch kunnen zijn.

Hartelijk dank voor de reactie!

Heeft iemand ervaring met het in het werk laten maken van een grote pui? Ik kan me voorstellen dat een in het werk gemaakte pui uit meer hout bestaat dan een prefab pui. Zit er verschil in (evt constructieve) kwaliteit, er van uit gaande dat de timmerman zijn werk goed doet natuurlijk?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dat hangt van de fabrikant en van de timmerman af, hier is geen zinnig antwoord op te bedenken.
Samen met een timmerman de kozijnen vergelijken en eventueel aanpassen qua materiaal lijkt me het beste.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu