Kunststof pui staat op hout? Vervangen?

Xorion

  • #1
Sinds 1 oktober hebben wij deze woning aangekocht. In de keuken lag een tegelvloer in gestort rubbermortel :shock:

Nu dat die er eindelijk volledig uit is, valt direct op dat de kunststof pui die aan de achterkant van de keuken zit, -niet- op de betonnen vloer staat maar lijkt te staan op een houten lat, welke vervolgens weer ondersteund wordt door een andere houten lat (die allicht aan de fundering hangt).

Persoonlijk vind ik dit erg vreemd, aangezien juist dit deel veel vocht krijgt te verduren. Het geheel -lijkt- (nog niet uitgegraven) gewoon in contact te staan met de buitengrond. Nu zit er dan ook op meerdere plekken rottend hout waar je zo doorheen duwt.

Mijn vraag is dan ook, is het normaal dat een kunststof pui op zo'n lat gezet wordt?

Het lijkt nu alsof de pui zelf hangt aan de muren, en aan de onderkant enkel 'sluitend' is gemaakt met een lat. Is dit een normale manier van werken? En zo ja, kan ik die lat gewoon vervangen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Laat een bouwkundige hier naar kijken, het lijkt me niet te kloppen.
Indien niet goed aangelegd dan een beroep doen op verborgen gebreken via de makelaar.
 

De timmerman

  • #3
Dit gebeurt wel vaker, warschijlijk is deze pui later geplaatst en werkt men het zo af.
Opzich is dit geen verkeerde constructie maar dan moet men wel een loodslap gebruiken zodat het hout niet al te nat kan worden.

Nat word het meestal wel omdat er altijd vocht uit de grond optrekt door de steen.

Advies; pui laten zitten hout verwijderen en opmetselen of dichtvoegen.
 

Theet

  • #4
Ik denk dat de houtenlat de onderregel van het z.g. stelkozijn is. Bij kunststofkozijnen wordt er meestal tijdens de bouw een houtenraamwerk ingemetseld. Als de bouw bijna klaar is dan worden pas de echte kozijnen geplaatst. Dit om beschadiging te voorkomen. Indien mijn vermoeden juist is dan heeft deze lat geen constructief doel en kan dus gewoon blijven zitten. Als de lat slecht is mag hij er e.v.t. uit. Alleen de staanders van het stelkozijn zijn bij een deurkozijn van belang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu