Raam vervangen door een kunststof schuifpui

Tunne

  • #1
IK wil een raam vervangen door een kunststof schuifpui. Moet ik de spouw dicht metselen, zodat de pui daar op kan steunen en dus niet door kan gaan hangen??? Of wat moet ik doen en waar moet ik op letten???
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Ik zou de schuifpui op een hardstenen onderdorpel plaatsen.
 

Geus

  • #3
Bij mij is het kozijn geplaatst in de buitenste muur. Waar je aan de binnenkant de spouw in keek, is dit afgewerkt met houten platen en een sierlijst. Onderaan is de spouw dichtgepurd en aangesmeerd met cement. Maar dat kan vast ook op een andere manier.
 

Techno tim

  • #4
Zeker niet dichtmetselen dan krijg je een vocht probleem en heb je een koude brug.
Ook bij natuurstenendorpel is het beter deze in twee te maken zodat buiten en binnen niet doorlopen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Schuifpuien worden geleverd met rondlopend kozijn. De onderdorpel is meestal al thermisch gescheiden. Je kun wellicht de kozijndorpel laten zakken, waardoor de dorpelhoogte minimaal wordt.
 

Key Keeper

  • #6
Goede dag
het licht een beetje aan wat voor type schuifpui je neemt.van kunststof dat is bekent.maar er zijn verschillende type om te beginnen montage met of zonder aan slag dit is van belang voor je stelkozijn ik zet normaal gesproken de spouw dicht met een pu plaat losvan binnen en buiten muur daar over heen een plank hardhout met aan de onderzijde 3 x compriband 1 op buiten muur 1 op pu plaat 1 op binnenmuur de plank waterpas leggen in de lengte en brete deze goed vastzetten voor de hoogte is het belangrijk welk type pui je wil bijv. hsp hef schuifpui psk paralel schuif kiep of anders denk hier eerst over na.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu