Vervangen hang- en sluitwerk, voor veiligwonen keurmerk

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #21
Ayetoobuur schreef:
De scharnieren op je eerste foto hoeven mijn inziens niet vervangen te worden door scharnieren met dievenklauwen. De pen van deze scharnieren is er niet uit te slaan, omdat dit een vaste pen is die in het andere deel hangt. De deur is hierdoor in gesloten toestand er aan de hangzijde niet uit te lichten. :idea:
Helaas onjuist, dat was vroeger zo.
Nu is het zo dat alleen bij goedgekeurd paumelle scharnieren je volgens de regelgeving geen dievenklauwen hoeft te plaatsen.
Maar aangezien je die nagenoeg niet in de woningbouw tegenkomt kun je er rustig vanuit gaan dat je dievenklauwen moet plaatsen.

suc6

Gerrit
 

Jan20

  • #22
Bedankt voor de tips! Ik volgend weekend de rest van het hang en sluitwerk aanpassen. Ik zal hier nog wat extra foto's plaatsen. En eventueel nog om tips vragen.

Alvast bedankt!
 

Jan20

  • #23
Ik had nog een kleine vraag over de montage van de dievenklauwen. Maakt het nog uit of op welke plek die op de deur komen? Ik begrijp dat ze 5 cm van het scharnier moeten in het hart van de deur. Ik neem aan dat ze 5 cm onder het bovenste scharnier moeten en 5 cm boven het het onderste scharnier en het maakt neem ik aan niet aan of ik hem boven of onder de middelste scharnier plaats?

Ook heb ik een aantal kozijnen + een deur dat wel scharnieren heeft met diewenklauwen * maar zijn deze voldoende? Hieronder de foto's
2 scharnieren raam


3 scharnieren balkondeur

 

Alex S-B

  • #24
Bij dievenklauwen plaatsen moet je er één tussen de bovenste en de middelste scharnier plaatsen en twee tussen de middelste en onderste scharnier.

De scharnieren op de foto zijn overigens niet goedgekeurd daar moet je ook nog dievenklauwen plaatsen.

Succes.
 

Jan20

  • #25
Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu