Vervangen glas in stalen kozijnen: floatglas of Conforglace?

EvdL

  • #21
Een nadeel van een vol stelen kozijn is dat je in de winter / als het kouder wordt, een koude brug hebt waardoor condensvorming op het ijzerwerk krijgt.

Dit condenswater loopt dan lekker naar beneden en als je pech hebt lekker over je ruit.
Daar zitten de meeste huisvrouwen niet op te wachten.

Ik zou altijd het advies geven dan maar door te sparen en de kozijnen te vervangen als ze van staal zijn voor houten ( of kunststof) kozijnen ( maar dat was denk ik al duidelijk)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #22
Iets wat lekker is verander je meestal niet.

U verwacht blijkbaar met uw benadrukking een ongefundeerde condensoverlast. Als u normaal stookt in de winter- onder een kozijn bevindt zich meestal een radiator- en in de stalen kozijnen zijn confortglace kliksyteem dubbele ramen geplaatst heeft u een zeer geringe koudebrug. Die ramen zijn dmv kunststof - of rubberen strips ( die isoleren omdat ze tussen glas en staal aan zitten) luchtdicht in de stalen kozijnen gemonteerd.

Bij enkelglas in stalen kozijnen heeft u volkomen gelijk: hier is de isolatiewaarde van het glas nihil en het koudetransport groot. Het hoogste rendement haalt u inderdaad uit houten,- of kunststofkozijnen ( waar overigens metaal, dus staall de stevigheid van het frame vormt en niet het kunststof ). De vraag was echter of het rendabel is enkelglas te vervangen door conforglace: JA.
Zelfs het plaatsen van geïsoleerd enkelglas geeft een verbetering tegenover de huidige situatie met gewoon floatglas.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu