Verstopte afvoer...KEUKEN EN WASMACHINE

A

Anonymous

Gast
 • #1
Sind een paar dagen is de afvoer wederom verstopt, het gaat om de afvoer in de keuken en de afvoer voor de wasmachine...de vorige keer (week geleden) lukte het met een trekveer (die er volledig in zat!) na pogingen met ontstopper, heet water etc.etc....ik kan nu wel weer met de trekveer er helemaal doorheen gaan, maar ik vraag me af of er nog meer middelen zijn. De verstopping zit volgens mij best diep (als een trekveer er helemaal in moet om het te ontstoppen)...

Bas
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  het beste is om gelijk te kijken wat het probleem elke keer ver oorzaakt .Ik denk zelf dat het aan de aansluiting legt die van dun naar dik dus in een t stuk of zoiets dergelijks dat daar een vet ophoping onstaat. Het enige wat ik nu kan bedenken probeer eens van die korels er in te gooien of vloeibaar ontstopings middel.
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #3
  De afvoer doet het nu weer goed (na de ouderwetse rubberen ontstopper te gebruiken), dus ik denk dat er ergens diep in de afvoer een soort prop zit die los komt en weer vast gaat zitten...is hier wat tegen te doen of moet de loodgieter hier voor komen?

  Alvast bedankt, Bas
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #4
  De mooiste manier is mbv een hoge drukspuit en een speciaal hulpstuk. (Een slang van ca 10 meter met een speciaal kopje). Dat gaat echter alleen als er géén haakse bochten in de afvoer zitten, anders wordt het heel moeilijk. En je moet starten ná de sifon, die moet er dus af... De verstopping wordt vooral veroorzaakt door de combinatie van vet uit de gootsteen en zeep uit de wasmachine. Als ik de berichten van onze Witgoedmonteur mag geloven (en dat doe ik graag...) is het goed je wasmachine af en toe op 90 graden te laten wassen... Loodgieters hebben naast hogedrukspuit vaak andere speciale apparatuur om de afvoer te ontstoppen. De korrels om je gootsteen te ontstoppen helpen meestal alleen bij verstopping met haren e.d. Een ernstige verstopping door zeep- en vet-resten wordt daardoor niet verholpen!
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #5
  Gebruik één liter azijn en spoel dan met 20 liter heet water na. Heet water uit de kraan bijv. Azijn lost vet los van zeep en vise versa. Heet water om het vet verder op te lossen zodat het door kan stromen naar de (waarschijnlijk) dunnere leiding.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu