Afvoer keuken verstopt, dubbele wasbak

Janet

 • #1
Ik heb een dubbele wasbak in de keuken waarvan de afvoer verstopt is. Ik heb al een paar keer een ontstoppingsmiddel gebruikt met geen tot weinig resultaat, vanmiddag geprobeerd om de afvoer met de hogedruk door te spuiten, ook dit helpt niet, het water loopt nu zelfs nog langzamer weg dan eerst... soda nog niet geprobeerd maar ik vraag me af of dat nog zin heeft aangezien het water gewoon bijna niet wegloopt en de wasbak al volloopt na 5 tellen de kraan open te hebben gehad. Iemand nog een idee voor ik een vakman laat komen?

Update: bij het doorspuiten met de hogedruk kwam er voor mijn gevoel meer water terug dan dat er in ging.... ben een vrouw alleen en geen idee of ik iets fout gedaan heb, misschien heb ik niet lang genoeg doorgespoten??

Alvast bedankt voor de reactie(s).
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Neesje

  Specialist Verwarming
  • #2
  Waterstofzuiger
   

  Janet

  • #3
  Die heb ik dus niet maar buiten dat ik begrijp dat zo'n ding het water opzuigt... wat doet die nog meer dan? zuigt zo'n apparaat ook het eventuele vuil uit de leidingen?
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #4
  Mijn ervaring is dat het vaak lukt als het inderdaad vuil is wat de leiding blokkeert.
  Als de afvoer hierna weer goed doorloopt kan het geen kwaad de bak te vullen met kokend water en een zak soda om daarna de boel eens goed te ontvetten.
   

  Janet

  • #5
  Ik weet dus niet of het inderdaad vuil is wat de boel blokkeert (ik ga ervan uit van wel gezien de hoeveelheid bagger ik er al uit gehaald heb). Komt bij er zit ook een vaatwasaansluiting en ik heb een paar keer gezien dat het water wat uit de vaatwasser wordt afgepompt weer via de wasbak omhoog komt... dus ook daar gaat iets niet helemaal jofel.....

  Maar zo'n stofzuiger is die te huren via een bouwmarkt? Een trekveer nog een optie?
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #6
  Het probleem is dat je het vaak niet verder krijgt dus het zal eruit moeten.
  Zo'n waterstofzuiger kun je volgens mij inderdaad gewoon huren.
  Ik heb er prive 1 aangeschaft op marktplaats voor 25 euro, is voor vele dingen te gebruiken is namelijk ook meteen een bouwstofzuiger.
  Heb beroepsmatig ook zo'n ding en gebruik deze toch wel erg veel, is gewoon erg makkelijk.
   

  Janet

  • #7
  Ok, nu heb ik ff zitten zoeken bij de gamma op waterstofzuiger maar dan kom ik uit op een karcher..... of heb ik een krachtiger apparaat nodig dan dat......
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Die moeten normaal gesproken voldoen.
  Draai de sifons onder de bakken eraf en zet de stofzuiger op de pijp die naar beneden loopt.
   

  Janet

  • #9
  Ok, ff zodat ik het begrijp, alle sifons, inclusief het T-stuk... dus eigenlijk alle witte delen..... zal morgen es kijken wat het kost bij de gamma om zo'n ding te huren..... goedkoopste oplossing om het te laten doen door een loodgieter was 95 euro all in.... misschien nog niet duur maar toch.... leven is al duur genoeg ;-)
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #10
  Je moet de pijp hebben die na de sifons zit, dus de uiteindelijke afvoer.
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #11
  En? opgelost?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu