Verstopte afvoer in keuken door verf verfresten

Klusprobeerster

 • #1
In de keuken van ons huis loopt het water vanaf het begin dat wij er wonen al langzaam weg uit de gootsteen. Van alles al geprobeerd van soda tot andere ontstoppers van HG, maar niets hielp. Nu heb een ontstopslang, ik die ik gekoppeld had aan kraan vanaf de sifon een paar meter de afvoer in geduwd en vervolgens de kraan vol aan gezet. water liep door, maar toen ik de slang eruit haalde, werd mij het probleem duidelijk. de slang zat aan de buitenkant vol met witte drap die stonk naar terpentine. Volgens mijn komt de verstopping dus door verfresten die weggespoeld zijn door de gootsteen. Na montage van de sifon, bleef het water gewoon weer langzaam weglopen.
Hoe los ik dit op?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Piet48

  • #2
  Hoe langer je wacht hoe meer de verf uithard en des te moeilijker is het te verwijderen, en als de leidingen onder de vloer zitten word het helemaal een ramp.
  Zeker geen heet water er door laten lopen.

  Ik denk dat loskoppelen van het hoofdriool en doorspoelen met een oplosmiddel de enige mogelijkheid is.

  Dus ik zou er zo snel mogelijk een gespecialiseerd ontstoppingsbedijf bij halen.

  Succes

  Gr. Piet
   

  Klusprobeerster

  • #3
  De verf zit er al i.i.g. allanger in dan 1 jaar(zolang woon ik er), dus dan zou het toch al hard geworden moeten zijn? De afvoer is verstopt in keukengedeelte, dus niet aangrenzende wc. Onder de vloer kan ik niet komen, want ons huis heeft geen kruipruimte.
  Als ik nou een paar flessen terpentine of thinner door de afvoer gooi? Zou dan de verf oplossen en doorspoelen? Wel slecht voor het milieu, maar zou niet weten hoe anders op te lossen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Dus de leiding liep wel aardig leeg maar als je de schoongemaakte sifon er aan deed liep het niet.

  Bekijk eens de plug van je gootsteen vaak wil daar de verstopping al zitten met rommel.
  Als je een dubbele spoelbak hebt, dan de aan sluit T los halen en schoon maken.

  Bij een onderhouds klacht van een klant die zei dat al meerdere mensen geweest waren om de afvoer te ontstoppen en niks hielp, tot ik zei kijk maar in die gootsteen plug die zat dicht en daardoor stroomde de afvoer niet door.
  Dit schoon gemaakt en het probleem was over.
   

  Piet48

  • #5
  Twee flessen thinner of therpentine heeft geen zin, dat loopt te snel door en lost weinig op.

  Gr. Piet
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Indien mogelijk met een geribbelde elektrabuis door de pijp raggen, de verf gaat in de ribbels zitten, zo kunt u het meeste er wel uit krijgen.
  De pijp steeds iets draaien om alle kanten te bereiken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu