Verstopt toilet op de bovenverdieping

Dikkie1

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik heb een verstopt toilet op de bovenverdieping welke ik niet heb kunnen oplossen. Ik heb het met een onstoppingsveer geprobeerd, dat hielp echter niets.

Daarna heb ik de methode met de zak uitgevoerd, een zak water vullen met 3 tot 5 liter water en deze in het toilet laten zakken en dan snel omhoog trekken. Dit had tot gevolg dat het rioolwater uit de aan de linker kant liggende doucheputje omhoog kwam en ook niet terug liep. Deze had ik al enige tijd niet gebruikt, ik zit vaak in bad die aan de rechterzijde van het toilet zit, deze loopt wel goed door naar beneden, deze zit ook het dichtste bij buis welke naar beneden loopt, vandaar ook dat ik denk dat de verstopping ervoor zit.

Wat is nu het beste om te doen, naar mijn idee moet de verstopping achter het toilet zitten, het is een hangend toilet, kan ik deze er zo afhalen door de twee schroeven aan de zijkant los te halen of is het niet zo eenvoudig als het eruitziet.

B.v.d. voor jullie reacties,

Dikkie1
 

Sewerboy

  • #2
Als u een ontstoppingsveer gebruikt is het eigenlijk wel de bedoeling dat deze rechtstreeks in de leiding word ingevoerd, dus niet door het toilet heen. Dus toilet eraf schroeven en een veer voor een wc leiding, welke zo'n 110 mm zal zijn, erdoor draaien.
 

Dikkie1

  • #3
Dank je voor je reactie Sewerboy, is het een kwestie van gewoon die twee schroeven losdraaien en de pot er af tillen, of kom ik nog andere zaken tegen.
 

Henk E

  • #4
Met een dunne duwveer bereik je inderdaad niks in een dikke buis
wat je wel zou kunnen proberen is met een pompfix in de wc pot,
in dat douche putje moet je even een oude doek in stoppen
(wel zo dat je hem er weer uit kunt trekken)
en dan eens goed met de pompfix in de wc pot tekeer gaan
vaak wil dat wel een helpen.
wel een goeie grote pompfix gebruiken zoals op foto.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Dikkie1 schreef:
Dank je voor je reactie Sewerboy, is het een kwestie van gewoon die twee schroeven losdraaien en de pot er af tillen, of kom ik nog andere zaken tegen.
Misschien dat er een randje kit rondom de pot zit, de resten hiervan goed verwijderen en zodra alles weer werkt opnieuw afkitten.

Zorg ook voor een tijdelijke afsluiter zolang de pot er niet op zit.

Andere zaken zul je niet tegenkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu