Verroeste koppeling

Nello

  • #1
Goedemiddag,

Zojuist was ik bij mijn moeder de stand van de vloerverwarming van de badkamer aan het aanpassen (zit in een kruipruimte onder het dak) en toen zag ik een koppeling van de retour leiding van de CV die zo verroest is dat het lijkt alsof deze het kan begeven (zie foto's). Nu ben ik zelf aardig handig dus zou dat wel zelf kunnen doen maar heb daar nog even een paar vragen over. Het is een aardige klus want sommige moeren zitten precies achter de aanvoer CV leiding waardoor deze ook eruit moet en bovendien op een rot plek. Is dit iets wat echt moet gebeuren of kan ik beter doen alsof ik het nooit gezien heb (ik weet het antwoord al haha, maar eigenlijk wil ik nog even geloven dat het niet hoeft)?

Indien het echt eruit moet vraag ik me nog af of de leiding die naar boven loopt (oranje cirkel) moet blijven zitten of niet. Staat net niet op de foto maar deze stopt een stukje verder en is daar gewoon afgedopt (idem voor de leiding daar links van, die eindigt in een drainage ventiel). Wat is de functie van dit stuk pijp? Misschien ten behoeve van een toekomstige aansluiting?

Moet ik nog ergens op letten van welk materiaal de nieuwe koppeling is? Valt mij namelijk op dat deze ene koppeling helemaal verroest is terwijl de rest er nog in goede conditie uit ziet.

Alvast bedankt.

Groet Niels
20220129_125130.jpg


20220129_133239.jpg
20220129_132750.jpg
 

Nello

  • #2
Realiseer me net dat die twee afgedopte leidingen er waarschijnlijk zullen zijn om je systeem makkelijker leeg te laten lopen. Vorige keer alleen het ventiel van de verwarming open gezet om het systeem leeg te laten lopen maar met deze buizen kan ie lucht pakken bovenin en zal het waarschijnlijk wat makkelijker gaan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu