Vernieuwen wasmachine afvoer zolder

Pegebe

 • #1
Hallo allen,

De wasmachine gaat naar de zolder. Daar is een afvoer aanwezig echter dat is 32 mm. Lijkt me te smal voor de afvoer van het wasmachine water. Dat ga ik dus aanpassen naar 40 of 50 mm. Ik kom echter in de afvoerpijp net na de syfon een soort van fietsventiel tegen (zie foto). Het lijkt me een beluchter, maar kan een dergelijke ding nergens vinden voor een afvoer maat van 40-50 mm.Is dit een oud model en dus wellicht niet meer te krijgen en welke zou ik dan als vervanger het beste kunnen plaatsen?

Dank voor de info alvast.
Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik denk dat ze dat gebruikte om met luchtpomp druk op zetten om een verstopping op te lossen.

  Dit is een eigen gemaakte iets Tubeless die in een schroefdop is geplaatst.  je moet wel goed uitzoeken hoe de afvoer loopt want vaak stroomt de condens afvoer over bij gebruik.
  Vaak is de afvoer op een wastafel afvoer aan gesloten en deze is weer 32.
   

  Pegebe

  • #3
  Hartelijk dank voor de snelle reactie. Het lijkt daar inderdaad op. Het kan er dus in principe gewoon tussenuit.
   

  Pegebe

  • #4
  De wasmachine staat op zolder. De afvoer is aangepast naar 40 mm en die kan het afvoerwater prima kwijt. Sifon zit vrij laag en de afvoeringang op ongeveer 65 cm van de grond.

  Rekening gehouden met afwatering. Dus dat is ook goed. Echter op de foto zie je een T stuk met een klein stukje slang wat afkomstig is van de CV ketel. Bij het afpompen komt het water soms een beetje uit deze opening terug. Geen hele grote hoeveelheden en ook niet continue, maar wel genoeg om het vervelend te vinden. Hoe kan ik dat het beste aanpassen?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Dit gaat zo niet lukken als sifon verstopt raakt dan bij wassen komt alles er uit.

  wat je wel kunt doen is je hebt ook condensafvoer pompen deze kan water van ketel en inlaatcombinatie en evt overstort verzamelen in zo`n pomp en als genoeg in zit met kracht verder pompen eventueel voorbij je wasmachine aan sluiting.
  condensafvoer pompen klik hier
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu