Vernieuwen kachel badkamer

Freakin

  • #1
Goedendag knappe koppen,

In mijn badkamer hangt nog een redelijk oude maar vooral lelijk radiator. Ik zou deze het liefst vervangen door een design radiator of door een modernere standaard radiator.

Ik heb even snel rondgeneusd in de diverse bouwmarkten en het lijkt er vooral op dat de aansluiting die bij mij in huis nu aanwezig is, niet zomaar past op een design radiator.

Ik vraag me dan ook af of jullie mij opweg kunnen helpen met een oplossing om toch een design radiator te plaatsen zonder dat de leidingen enorm omgelegd hoeven te worden. Bovendien moet het tegelwerk blijven zoals het is (ik heb geen reserve tegels :( )

Overzichtsfoto:


Huidig leidingwerk (rechts):


En hier van dichtbij de manier van aansluiten nu (hier moet dus ook een oplossing op komen om een design radiator op aan te sluiten, indien mogelijk natuurlijk):


Alle tips zijn hartelijk welkom! :cool:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De leidingen kunnen zo vanaf de bestaande plek naar de designradiator gelegd worden, voorwaarde is een radiator met onderaansluiting.
 

Freakin

  • #3
Hoi bedankt voor de reply. Je bedoelt dus een van de twee buizen verlengen naar de in/uitvoer op de hoek van een designradiator(links) en de tweede buis aansluiten op de andere hoek(rechts)?

Bestaat er geen optie om een design radiator aan te sluiten op maar 1 hoek? In mijn geval dus rechtsonder? Dat zou t mooist zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zijn globaal gezien twee soorten, die met een aansluiting op de hoeken en die met de aansluiting in het midden.
De laatste is qua aansluitingen het mooiste denk ik.
U moet dan de twee buizen verlengen naar het midden van de radiator.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik twijfel bij mijn advies aan u: aan de ene kant is de radiator in de huidige staat niet heel mooi en zeg ik vervangen, aan de andere kant is het nieuwe leidingwerk bij een mooie designradiator niet mooi. De leidingen kunt u niet meer op de mooiste manier bij de radiatoraansluiting krijgen. En een mooie designradiator met minder mooi leidingwerk is ook weer "jammer".

Misschien is het een optie om de radiator mooi te schilderen met speciale radiatorlak? Deze verf vergeeld niet en kan tegen hitte. Als de radiator mooi (gebroken) wit is, ziet het geheel er al heel anders uit.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Dat leidingwerk is nog wel fatsoenlijk aan te passen op een designradiator. Andere vraag is of de gaten van de huidige ophangbeugels zichtbaar blijven als er een designradiator wordt geplaatst.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Koop een"hoge" design" radiator. (Vlooer tot plafond) Leg de leidingen ongeveer een halve meter naar links, en sluit hem aan de onderzijde aan.
Omdat de design radiator net hoven de vloer hangt, zie je de leidingen niet opvallend lopen. De gaten van de oude beugels zijn ook bijna onzichtbaar omdat de design rad ervoor hangt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu