Verhoging terras

Erik.T.

  • #1
Hallo Allemaal,

Ik ben van plan om een terras in de tuin te maken. Deze komt wat hoger te liggen dan de rest van de tuin. Hiervoor heb ik stapelblokken deze komen 2 hoog te liggen. Nu is mijn vraag. Moet ik onder dat muurtje een fundering maken of op een andere manier verstevigen.
Vraag 2: Ik dacht eerst het muurtje rondom maken daarna zand voor het terras erin plaatsen is het een probleem om dit zand daarna aan te trillen? (Terras word 5x5m)
Heeft iemand een idee hoe ik dit aan moet pakken?

Alvast bedankt voor alle ideeën.

Erik
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou grindtegels ondersteboven onder de stapelblokken kunnen leggen (en natuurlijk ook iets onder het maaiveld). Hierop de stapelblokken verlijmen met een lijm die geschikt is voor buiten.

Vervolgens de bak die ontstaat volgooien met zand en laag voor laag aantrillen. Hierna kun je bestraten.

Let er wel op dat de stenen uiteraard op afschot liggen (1 cm per meter) en net boven de stapelblokken uitsteken, zodat het regenwater er af kan lopen en er niet in blijft staan.
 

Erik.T.

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Nu heb ik geen grindtegels maar met het uithalen van het vorige terras heb ik nog klinkers over ik neem aan dat dit ook mogelijk is?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Eigenlijk niet, de klinkers zijn te klein te bieden daardoor geen stabiliteit en zullen in de grond weg zakken. Grindtegels van 60x40 zijn hier ideaal voor: veel draagvermogen en je legt ze snel weg.

Op Marktplaats staan veel aanbieders van wie je ze gratis mag hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu