Epdm folie vanwege verhoging tuin

Robert80

  • #1
Beste mensen, Afgelopen september heb ik mijn tuin verhoogd (hoekhuis) met ongeveer 20cm. Ik heb geen rekening gehouden dat ik daardoor hoger zit dan de waterkering. Ik heb nu geen last van schade, en preventief wil ik de situatie verbeteren.

Kan ik een epdm laag toevoegen enkele centimeters boven de grond en deze tot funderingshoogte laten lopen?

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De openstootvoegen hoe zit het daarmee. Het is niet ondenkbaar dat op de binnenzijde van het buiten blad vocht gaat vormen, dit zakt dan tot op het bestaande voetlood. Waar zou dat moeten blijven?
 

Robert80

  • #3
Hallo Wgb. Bijgevoegd de foto van de gevel, stootvoegen en zichtbaar hoe hoog de bak zou moeten komen (onder de stootvoeg ieder geval). De fundering zit uit mijn hoofd ca. 40-50 cm onder de stootvoegen.

dank je
 

Robert80

  • #4
Met het oog op een mooi zomers weekend :D
Wilt er iemand zijn expertise delen?
 

Robert80

  • #5
Of zou het misschien werken om pir/tempex tegen de muur aan te zetten. Wat ik wil voorkomen is dat er vocht vanuit de tuin in de muur kan trekken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Met "verhoogde tuin" bedoel je die bloembak op de foto?

Alles wat je los ertegenaan zet, kan ook vocht achter. Dit werkt dan juist nadelig. Ik denk dat je beter er een waterkering tegenaan kan plakken/spuiten.

Let er wel op dat het vocht uit de spouwmuur weg moet kunnen. Normaal zitten er onderin ook open stootvoegen. Wat is die lichtblauwe lijn in je tekening?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Er zitten stootvoegen boven de grond, het lijkt me vreemd dat onderin de bak ook stootvoegen zitten.
Het lijkt me logisch dat in het onderste deel waar de grond tegenaan komt tras stenen gebruikt zijn, dat scheelt een slok op een borrel wat betreft het opnemen van vocht.
 

Robert80

  • #8
Dank voor reactie. IJkenhout, dat klopt, de bak is de verhoging. De blauwe lijn zijn de stapelblokken, de maximale hoogte zit onder de zichtbare stootvoegen.
Ik zal eens een stuk weggraven, bij het storten van de fundering voor de tuinmuur, heb ik helaas niet goed opgelet.

Het lijkt er dus op dat ik met een impregneer of multidichtpasta de muur plaatselijk kan isoleren? Maakt het dan nog uit of er stootvoegen onder het maaiveld zitten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu