Gaten boren in geoceramica keramische terrastegel

Brian045

  • #1
Ten behoeve van plaatsing van een aluminium lamellenoverkapping moeten wij gaten boren in de geoceramica terrastegels die reeds liggen. Dit zijn de welbekende tegels met keramische toplaag met betonlaag direct onder de tegel verwerkt.

Als leek met name op zoek hoe dit het beste te doen. Welke apparatuur kan ik hier het best voor gebruiken? Is prima om iets te huren, het doel is dat het goed gaat, niet goedkoop.

Hoor graag advies of ervaringen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Water diamantboor.
Maar hoe groot mogen de gaten worden?
10mm of 10cm scheelt nogal..
 

Brian045

  • #3
Faire vraag, niet aan gedacht.
Bij de overkapping zullen bouten zitten waarmee hij vast gezet moet worden in / onder de tegel. Ik geloof dat we spreken inderdaad over een millimeter of 10.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik zou testen met een 4-snijder betonboor, zonder de klop/hamer stand voor de toplaag. En gebruik een houten plankje met een 10 mm gat als geleider voor de boorpunt.
 

Grunt

  • #5
Ik heb twee weken geleden voor hetzelfde dilemma gestaan, ook Geoceramica tegels. Ik heb op Amazon 12mm diamantboortjes besteld met was in de kern (dient als smering) en probleemloos met een handboormachine the gaten geboord. Het was een set van drie 12mm boren voor € 27, maar ik heb met één boor de zes gaten kunnen boren. Linken naar het product mag volgens mij niet. De staanders van de overkapping heb ik met M10 houtdraadschroeven zo muurvast op de tegels gekregen gekregen.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Waterkoeling is in dit geval makkelijk omdat water gewoon blijft liggen, af en toe even vers water erbij gieten.
Meestal zijn kleine kits voor boren in wandtegels. De diamantboren daarvoor zijn ook los te koop.
6 8 en 10 overal wel, 12 mm zie ik ook bij een oranje bouwmarkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu