Vergroten kookplaat uitsnijding composiet werkblad

Hafidel36

  • #1
Goedemiddag allen,

Door een stomme fout van de leverancier van de kookplaat is de hap in mijn nieuwe composiet werkblad 1 cm te smal. Nu lees ik hier en daar dat composiet steen prima zelf te bewerken is.

Ik heb zelf een inval handcirkelzaag voorhanden met een Diamantdoorslijpschijf van 65 mm.

Mijn vraag is of ik met dit gereedschap een goede snede kan maken. Uiteraard zal ik een latje leggen om recht te snijden.
Iemand een goede tip hoe ik de hoeken kan maken? Ik kan met mijn cirkelzaagje natuurlijk niet diep genoeg. Kan ik dit met een dremel oid doen? Of kan ik hiervoor een (metaal)handzaagje gebruiken?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Fmrama

  • #2
Ik heb vorige maand hetzelfde met een granieten blad. Ik ben van gas naar inductie gegaan. Er moest 1 cm af. Er zijn bedrijven die dit doen. Ik heb een bedrijf in utrecht hiervoor benadert. Thuis werd er een cm afgezaagd. Geheel stofvrij. Het kost wel wat, 260 euro. Maar nog altijd beter dan een nieuw blad. Let wel dat het risico op breuk bij jezelf ligt.

De persoon heeft de hoek eerst diagonaal naar de hoek toe gezaagd. En later het restant puntje vanaf de aanliggende zijde afgezaagd. Hierdoor is ook de kans dat er een stuk afbreekt kleiner.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik zou de fout laten waar deze is, en de leverancier het laten oplossen. Haal het risico niet naar je toe!
 

Hafidel36

  • #4
Er is niet liever wat ik wil. Maar ben al een week aan het ruziën met ze en ze komen niet verder dan een compensatie van maar liefst 3 tientjes. In de tussentijd zit ik wel met een onbruikbare keuken dus wil er graag een punt achter kunnen zetten dus vandaar dit initiatief.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Zou je voor een beetje korting banden van je garage accepteren, die niet onder je auto passen?

Doe het niet. Vertel ze nog eenmaal (desnoods schriftelijk) dat ZIJ de fout hebben gemaakt en het dus moeten oplossen. Laat je niet verleiden tot een schamele vergoeding, als je het accepteert is het ineens jouw probleem geworden.

Schakel eventueel de rechtsbijstand in (of noem dat alleen), vaak draaien ze dan als een blad aan de boom bij.
 

Hafidel36

  • #6
Dag Hessie,
Ik ben al even bezig met ze, gedreigd met advocaten etc. Heb ook al klachten geplaatst op klacht.nl en klachtenkompas. Maar zij zeggen de leverancier te zijn van de kookplaat en dus niks met het blad te maken te hebben. Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat ik in mijn gelijk sta, maar dan sta ik alsnog zonder werkende keuken en het gezinnetje moet ook wat te eten hebben natuurlijk haha.
Ik ben gister los gegaan met de cirkelzaag en moet zeggen dat composiet zich prima laat bewerken! De snedes zijn heel mooi geworden. (bij één hoek ben ik iets te ver doorgeschoten, zucht) De binnenste hoekjes heb ik met een roze slijpblokje op een dremel redelijk netjes kunnen krijgen!
Zorg wel voor een goede afzuiging bij het zagen want er komt heel erg fijne stof vrij wat naderhand overal tussenkomt!
Al met al een geslaagd klusje!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het hoekje waar u doorgeschoten bent is vrijwel onzichtbaar te repareren met polymeerkit met dezelfde kleur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu