Gaten spotjes vergroten 56 naar 84mm

Jer13

  • #1
Beste klussers,

Ik ga in mijn keuken de Halogeen spotjes vervangen. Nu moeten de bestaand gaten van rond 56 mm opgeboord worden naar 84mm. Ik mis nu de centrering voor mijn boortje dat de gatzaag in het midden moet houden.

De spots zitten in een plafond dat niet uitneembaar is. Ik zal dus boven mijn hoofd moeten werken. Houten plaat is 20mm dik.

Alvast bedankt!
 

Ambidexterity

  • #2
Even van uit gaan dat je het plafond/houten plaat achteraf nog gaat schilderen kan je natuurlijk houten plaatjes er tegen aan schroeven over de gaten. Je krijgt dan schroef gaatjes, vandaar het schilderen achteraf.

Midden punt van het bestaande gat uitmeten op de aangebrachte plaatjes en met een gatenzaag het gat maken.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Ik zou een iets aangepaste versie van het idee van Ambidexterity gebruiken. Als je in het plaatje dat je op je plafond schroeft het gat van 84mm alvast aanbrengt, Heb je een boormal. In plaats van centreren op het middenboortje centreer je doordat je gatenzaag precies in het gat in je plaat past. Bijkomend voordeel is dat je mal herbruikbaar is.
 

Ambidexterity

  • #4
Hahaha, geweldig, je hebt helemaal gelijk, dat scheelt een stuk tijd in meten :mrgreen:
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als de plaat netjes moet blijven:

Een stukje hout erachter schroeven
14 mm rondom is genoeg voor een schroef.
(beter gezegd is 10 mm genoeg, want je hebt een paar mm nodig voor de zaagsnede)
 

Jer13

  • #6
Beste mensen. Super bedankt voor deze reacties. De oplossing staat er tussen! Het beste is de laatste. Het is namelijk een hoogglans keuken plaffond. Niet bij te schilderen dus. Een stukje hout achter het gat schroeven in het hout net naast bestaande gat. Dit gaat hem worden. Heb een soort ei van columbus gevoel hier 😂👍👍. Super bedankt. Als ik mijn vrouw zover heb dat de hue spots erin mogen upp ik wat foto’s van het geheel.

Iedereen super bedankt zover.
 

R0cc0

  • #7
Waar ik zelf een goeie ervaring mee heb is om twee maten gatenzaag op elkaar te zetten. De kleine boor zal centreren in het bestaande gaat.
Zoiets:
 

Ambidexterity

  • #8
Vet, gelijk even een fimpje er van gekeken, ziet er goed uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu