Vergeten elektrabuis in recent stucwerk frezen

haphaphap

  • #1
Ik heb ruim een maand geleden mijn wc gestuct. Nu heb ik achteraf spijt dat ik in 1 gestucte muur geen blinde inbouwdoos heb gestopt voor mogelijk een elektrische radiator later, mocht ik die echt missen. Het liefst zou ik hem in de muur ernaast frezen gezien die nog betegeld moet worden, maar daar zit helaas al een elektra leiding zie ik op foto's van vooraf.
Ik was benieuwd als ik zou besluiten om in het nieuwe stucwerk alsnog een buis te frezen en weer dicht te smeren, of dit dan niet vrijwel 100% gaat scheuren, gezien ik nu enkel de freessleuf dicht zou gipsen. Of zijn er tips om die te voorkomen? Wellicht wat rondom de sleuf weg bikken en gassband over de sleuf?
 

Nth

  • #2
In priecipe kan je alsnog een elektrapunt maken in bestaand stucwerk. Na het dichtsmeren kan het glad geschuurd worden. Scheuren zal niet.... maar om het echt onzichtbaar te maken is wel lastig hoor. Kans is groot dat, bij strijklicht, je toch nog iets van die gesmeerde strook gaat zien..

Je kunt in de andere muur de bestaande elektrabuis voorzichtig losbikken en daar een punt tussen maken.
 

haphaphap

  • #3
ja ben ook bang dat je er toch iets van een bolling of zonk in gaat zien. Al kan ik het toch wel afmessen vlak aan de stuclaag eromheen? De muur is gelukkig nog in afgemeste staat, niet geschuurd en geverft.

De muur ernaast die heb ik met cement vlak gesmeerd, dus als bestaande buizen nieuwe draad moeten krijgen moet ik naar mijn wens teveel gaan breken. Probleem is dat ik niet goed weet waarvan de buizen zijn. Wellicht zijn de loos, dat zou ik kunnen proberen te kijken door een klein stukje uit te hakken. Helaas loopt die uis ook krom, anders had ik nog wel gedurft er langs te frezen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu