Betokontact vergeten

Ruby92

  • #1
Hallo allemaal.

Ik heb stucprimer gebruikt op mijn bestaande sierpleisterwerk (zeer grove spachtelputz) in plaats van betokontact. Aangezien het niet echt een zuigend oppervlak is vraag ik mij af of ik nu mijn geld verspild heb.

Op dit moment is er al overheen gestuct dus mijn vragen zijn:

1. Omdat ik nu geen Betokontact heb gebruik is de kans nu groot dat de nieuwe stuclaag los gaat zitten na verloop van tijd?

2. Heeft stucprimer überhaupt wel een functie op een niet zuigende ondergrond zoals sierpleister
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
De grondeer op de sierpleister doet vrijwel niets qua hechting. Zuiging is hechting. En de zuiging heb je waarschijnlijk volledig weg genomen door de verkeerde voorstrijk te hebben gebruikt. Gips word in de oppervlakte gezogen en vormt tijdens het drogen kristallen die zorgen dat het vast hecht. Voordeel bij jou is dat het een ruwe ondergrond betreft. Wanneer daarbij ook gebruik is gemaakt van een hechtgips valt het risico mee. Maar na al deze theorie eigenlijk ligt het probleem bij degene die de ondergrond heeft geaccepteerd en er overheen heeft gestukadoord.
 

Ruby92

  • #3
Mijn stucadoor heeft dit geadviseerd. Hij gaf aan dat je Betokontact beter kan gebruiken voor gladde ondergronden en mijn huidige sierpleister een zuigende werking heeft waardoor stucprimer goed genoeg is. Volgens mij is er geen gebruik gemaakt van hechtgips alleen MP75 met Rifino Top. Hoeveel zorgen moet ik mij nu maken? En wat is je advies?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Sierpleister is niet een zuigende ondergrond. Spackwerk moet wel eerst in diepgrondeer en vervolgens in hechtbrug voorstrijk. Maar zoals ik eerder al zei de gene die de ondergrond heeft geaccepteerd is verantwoordelijk. Ik kan je geen advies geven. Qua zorgen maken. Het blijft echt wel een paar jaar hangen.
 

Ruby92

  • #5
Top! Dankje voor de uitleg. Misschien haal ik dan zelf sierpleister en spackwerk door elkaar? Zie afbeelding van mijn muur.



Wat is dit precies?

Het enige wat ik op dit moment kan doen is hopen dat de nieuwe stuclaag blijft zitten
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Op de foto is spack. Dus het voorstrijken is niet voor niets geweest. Officeel had er nog wel een hechtbrug moeten worden aangebracht met kwartshoudende voorstrijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu