Verflucht in kamer na 14 weken niet weg, allergische reactie

Kimm-27

  • #1
Dag Allemaal,

25 juli heb ik de woonkamer geheel geverfd met synthetische muur verf. Nu is na 14 weken de lucht nog niet weg. Ook heb ik last van een allergische reactie. Dit was al direct nadat ik heb geverfd. Alle delen gezicht armen wat bloot zijn beginnen te irriteren.

Nu blijkt er wat mis te zijn met de verf en de leverancier heeft nieuw verf gestuurd op waterbasis en de muren zijn op 22 oktober opnieuw geverfd door de schilder. (deze verf zou het synthetische verf en de geur, stoffen die er door gaan tegen houden)

helaas na de 2de keer verven was het al vrij duidelijk dat dit niet heeft geholpen. De geur komt er weer door en telkens als ik mij in de woonkamer begeef krijg ik weer last van de blote delen. (gezicht, armen)

Ik heb ondertussen wel weer contact met de leverancier, maar die zegt ik ga er mee bezig. dit schiet niet op, ik wil actie en weer in mijn woonkamer zijn.

Nu is mijn vraag, heeft iemand een soort gelijk verhaal en wat heeft hij/zij gedaan? Ik zit er aan te denken om alle verf er af te laten halen, maar dit kost natuurlijk heel veel geld. Kan ik dit ergens op verhalen, via een bepaald recht?

Ik kan op dit moment niet in mijn woonkamer wezen, ik hoef er maar 10 minuten te zijn en ik krijg al last van mijn gezicht/armen. Nu zit ik in de keuken en dit is klein en zeker geen pretje.

Wat moet ik doen? ben heel benieuwd of er mensen zijn met tips en hoe ik dit kan verhalen op het e.v.t. recht. De verf moet er ben ik bang voor af om mijn allergie tegen te gaan

Ik hoor het graag van jullie
bedankt alvast voor de reacties.

Met vriendelijke groet,

Kim
 

Veronika

  • #2
Ben je bekend met allergieen?

Persoonlijk zou ik in elk geval foto's nemen van je irritaties, en liefst ook een doktersverklaring.

Dan zou ik een schriftelijke klacht indienen (aangetekend?) bij de leverancier en vragen je mee te delen wat er volgens hun mis was met de verf, en aangeven dat hun oplossing niet afdoende was en ze nogmaals vragen het probleem te verhelpen. Je kunt ze wellicht zelfs verantwoordelijk stellen voor het feit dat je je kamer niet in kunt..

Heb je nog restjes?

Ik zou zelf bang zijn dat het meer een giftige reactie was dan een allergische, vind het wel erg toevallig dat er net "iets mis was" met die verf! Ik weet niet zo goed wat je zelf kunt ondernemen om dit getest te krijgen maar zou ieg bewijsmateriaal bewaren.

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Keuringsdienst van waren?

Succes!
 

Kimm-27

  • #3
Dag Veronica,
bedankt voor je antwoord, het is zelfs zo dat andere mensen die even in de woonkamer zitten er ook last van krijgen. Dus het kan idd ook giftig zijn. Dan zal het wel heel ernstig wezen.. Ben zelf niet bekend met allergieën, dit is nieuw voor mij.

Ik vind het een goede tip om foto's te nemen.
Ik heb helaas alleen een rechtbijstandsverzekering mbt de auto, dit heb ik al geinformeerd.

Keuringsdienst van waren heb ik ook nog niet aangedaht.
wij hebben gelukkig nog restjes over van de verf dus dit moet misschien wel onderzocht worden dan.

een allergie is optelossen maar giftig is gevaarlijk. Het klopt ook idd de leverancier wou er meteen nieuw verf op gooien, (misschien zijn ze er al van op de hoogte).

hebben er nog meer mensen tips ??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Https://www.consuwijzer.nl/
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu