Verflucht in glazen na lakken kast....

Jeronimuz

  • #1
Goedemiddag medeklussers,

Ik heb een vraag. Een jaar geleden heb ik een wat saaie eikenhouten kast wit gelakt tot een mooie kast om de glazen in te bewaren. Het probleem is dat de glazen er van gaan stinken. We hebben de glazen altijd omgespoeld voor gebruik en dat lost het probleem wel op, maar dat is natuurlijk symptoombestrijding. De kast had wat plekjes die niet even mooi gelakt waren dus we hebben de afgelopen dagen de kast opgeschuurd en voorzien van twee extra lagen lak. Nu is de verflucht natuurlijk weer volop aanwezig.

Zijn er tips of trucs om er voor te zorgen dat de kast niet meer stinkt vanbinnen? We laten de deur altijd al op een kier staan, maar het is natuurlijk mooier als hij gewoon afgesloten kan worden.

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

Jeroen
 

Fiesiekus

  • #2
Schaaltjes azijn in de kast zetten en dicht doen.
 

Jeronimuz

  • #3
Oke! En hoe lang moeten die schaaltjes er dan in blijven staan? Het is een kast met open houten deuren met glas er in, en schaaltjes azijn ziet er natuurlijk niet heel mooi uit! :D
 

Fiesiekus

  • #4
Nou, reken op een paar dagen. Maar je kan de azijn in 'n paar van die mooie glazen gieten? Hoeft niet speciaal in een "'lelijk"schaaltje.

Na die paar dagen maar eens proberen en evt. herhalen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Tot alle oplosmiddelen uit de verf verdampt zijn blijft het stinken, met azijn of andere middelen is het symptoombestrijding.
Hoe beter de kast kan ventileren hoe sneller de lucht verdwenen is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu