Behang & PVC in de badkamer

Fleur222

  • #1
Ik woon in een huurwoning en heb een redelijk grote badkamer maar ben niet tevreden over de standaard witte tegels die er in zitten. Nu heb ik een idee in mijn hoofd maar weet niet of het uitvoerbaar is.

Ik zou graag 1 wand willen behangen, maar weet dat behang natuurlijk niet hecht aan een tegel. Dacht eerder om een triplex plaat tegen de wand te monteren en deze dan te behangen. Dan kan ik deze ook als ik ooit ga verhuizen verwijderen. Heeft iemand hier ervaring mee en wat is de beste plaat om te gebruiken?

Overweeg om op de andere muren pvc platen aan te brengen, alleen vraag ik me af of je dit naderhand makkelijk kunt verwijderen als het is geplakt?

Hetzelfde geldt voor pvc tegels op de vloer? Kan je deze makkelijk verwijderen en kan je deze ook in het douche gedeelte plakken. Begreep dat er waterdicht pvc op de markt is.

Hoop dat jullie mij een stapje verder kunnen helpen.

Alvast dank.

Groet, Fleur
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat je wilt gaan doen is naar mijn mening een hopeloze zaak. Behang heeft niets te zoeken in een badkamer en bovendien: als je het met een lijm wilt plakken die je makkelijk kunt verwijderen (de standaard behangplaksel) dan lost dat op in het water en de stoom i de badkamer. Plak je vinyl(behang) met een zeer sterk hechtende lijm, dan is het ondoenlijk dat ooit nog te verwijderen zonder schade aan te brengen aan de onderligegende tegels.

Ook triplex is geen materiaal dat je in een badkamer kunt gebruiken. Zonder meer: het gebruik van hout is zeer af te raden in een badkamer. Kunststof plaat zou kunnen, maar hoe krijg je dat dan weer los als je weg gaat? De montagekit die je daarvoor moet gebruiken kun je niet meer bereiken als de platen er tegenaan zitten.

Misschien is het beter zgn. badkamer stickers te gebruiken. Die worden in alle maten en variaties aangeboden op het internet. Te vinden met muurstickers badkamer of gewoon badkamer stickers. Let er dan op, dat je ze ook weer redelijk makkelijk kunt verwijderen (dan staat erbij: makkelijk verwijderbaar). Anders heb je weer een heel probleem om ze weg te krijgen.

Ik heb overigens geen ervaring met dergelijke stickers, behalve een keer één of twee stickertjes voor een keukentegel.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
makkelijk te verwijderen is beperkt houdbaar.
als je dergelijke stikkers lang laat zitten gaan ze er net zo moeilijk af als gewone is mijn ervaring.

Als je het goed wilt doen vraag je toestemming aan je huurbaas om de badkamer aan te passen.
Er is een redelijke kans dat ze dit goed vinden en je het mag laten zitten als je er ooit uit gaat.
(uiteraadt moet je het dan wel degelijk aanpakken met materialen die bestemd zijn voor de badkamer)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu