Verflucht uit hout halen

Purdey

  • #1
Hallo,

Een aantal weten terug hebben wij een multiplex plankje in een kast in de babykamer geverfd (de baby is er nog niet :wink: ). Alleen ruikt het plankje nog steeds erg naar de verf. Ik heb het een aantal dagen een paar keer per dag afgenomen met allesreiniger, ook een paar keer met ammonia, maar de geur blijft. Over een aantal weken moet de geur er toch wel uit zijn aangezien er spullen voor de baby in moeten komen te liggen. Als ik er nu iets neerleg ruikt het na een dag al naar verf.... Dus iemand met tips? Achteraf gezien was het handiger geweest om het met acrylverf te verven, maar goed, dat is nu te laat.

Alvast bedankt!
 

Pepjo

  • #2
Ik heb op het forum dacht ik wel eens iets gelezen over bevredigende resultaten met een schaaltje uien, gehalveerd, en azijn.

Maar de oplosmiddelen moeten gewoon verdampen en eruit, dus het beste is het plankje uit de kast te halen en in de tuin / op het balkon uit te laten dampen.
 

Purdey

  • #3
Dat haalt de verflucht wel uit de kamer inderdaad (wij hebben het geprobeerd met een schaaltje koffie en dat werkte goed!). Maar de lucht moet nu ook nog uit het plankje zelf... De spullen die in de kamer liggen gaan niet meer stinken, maar de spullen die erop liggen wel. Ik zat al te denken om er eerst maar een paar handdoeken op te leggen, mocht de geur over een aantal weken nog niet weg zijn. Dan trekt de geur in de handdoeken ipv in het textiel voor de baby. Maar als er een andere oplossing is... graag!

Oh, zie net dat je nog niets hebt toegevoegd aan het bericht.... het plankje eruit gaat helaas heel lastig, maar als dat de oplossing is... maar is het niet raar dat het na 3 weken er nog niet uit is? En hoe lang moet het plankje dan buiten staan? Lijkt me dat dat ook best lang duurt dan, we hebben ook regelmatig het raam open staan.
 

Airless spuiter nr1

  • #4
Een verf kan zelfs na 3 a 4 mnd nog uitdampen zoals dit heet,
een eventuele optie zou kunnen zijn het plankje nog een keer met een transparante watergedragen (acryl) over te schilderen.
dan sluit je de oude laag af maar behoud je wel je kleur.

succes en veel geluk met de toekomstige kleine ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu