Kan ik glazen bouwstenen overschilderen?

Ingrid vd Water

  • #1
Kan dat? Of is er een andere manier om de blauwe glazen bouwstenen in mijn badkamer die er door de vorige eigenaar zijn ingezet, van kleur te veranderen? Het hoeft niet doorzichtig te blijven, dus het 'glas'-effect mag verdwijnen. Het is nu namelijk wel heel erg blauw... :shock:
Slopen en opnieuw opbouwen... ik weet niet of ik dat kan, daarom is schilderen misschien een betere optie. Maar kan dat? En wat voor verf (ondergrond, lak, topcoat) heb ik daarvoor nodig? Aan één kant is de douche, dus die wordt nat. De andere kant niet.
Ik ben benieuwd, bij de twee kluszaken (K en G) :( konden ze me niet helpen..?

Dank je wel vast. Groeten, Ingrid
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
In pricipe kunt u glas schilderen al is het door de harde ondergrond zonder etsten niet echt een aanrader, vooral als er slijtage kan plaatsvinden ( langsstromend zeepwater bijvoorbeeld, maar ook door temperatuursverschillen die in een badkamer vaak sterk uiteenlopen).

De douchezijde zou ik niet behandelen. Er bestaan speciale glasverven die u in de hobbyshop kunt kopen mar die zijn geënt op het schilderen van een klein oppervlak.U heeft er dus behoorlijk wat van nodig voor een glazen wand wat kostbaar kan uitvallen.

U kunt ook een volkern kunststof plaatmateriaal ( BV Tespa of Ki-kern) welke in verschillende kleuren te verkrijgen is op maat laten zagen en met montage kit bevestigen. Heeft u gelijk een strakke watervaste wand.
 

Ingrid vd Water

  • #3
Goedemorgen Cees de schilder,

Wat een geweldig idee! Natuurlijk is dat een oplossing! Mooi randje/afwerking verzinnen kan ik, en sinds ik de doorzichtig opdrogende montagekit heb ontdekt, plak ik alles wat los en vast zit. Op maat maken mogen ze dan bij de bouwmarkt doen.
Dit gaat goed komen met mijn badkamertje...
Dank je wel!

Groeten,
Ingrid
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu