Glazen ruit wit maken

Garion96

  • #1
Hallo,
Boven twee deuren in mijn huis zitten ruiten. Hier heb ik aan één kant boekenplanken voor gezet. Aan de andere kant van het glas is nu de achterkant de boeken goed te zien. Wat kan ik het beste gebruiken om de ramen wit te maken maar wel zodat licht er nog een beetje door kan. Liever op een manier dat ik het relatief eenvoudig nog kan verwijderen als ik ooit de planken weghaal. Alle raamfolie is te doorzichtig want het boekenkastje zit direct achter het raam.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
En op 2 kanten raamfolie? of op de boekenkast kant blinderingsfolie en andere kant raamfolie?
 
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity en BertPleizier

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Houd er rekening mee, dat je je eventuele dubbelglas ramen niet zomaar aan de binnenkant kunt blinderen of er folie tegenaan kunt plakken, omdat dat hete plekken veroorzaakt en het dubbele glas daardoor kan springen. Zelfs aan de buitenkant kan het risico's opleveren, laleen minder, zeker wanneer er niet langdurig zon op kan staan. Maar misschien is het helemaal geen dubbel glas wat in die deuren zit.

Hoe moet ik me die boekenplanken voorstellen? Zijn dat losse planken opgehangen met bijv. metalen beugels? Of zijn ze onderdeel van een boekenrek?

In het laatste geval zou je de achterkant van dat boekenrek kunnen voorzien van hardboard met aan éen kant een witte afwerklaag. Of dun mdf wat je aan twee kanten met grondverf wit schildert. Wel aan twee kanten doen ivm. kromtrekken. Als je dan dat boekenrek pakweg 10 cm vanaf het glas zet loop je ook geen risico dat er zich teveel warmte verzamelt.
 

Ambidexterity

  • #4
Je kan kijken naar een lokale sign bedrijf, die hebben vaak betere folie en meer mogelijkheden dan een bouwmarkt.
 

Emiel1

  • #5
Je kunt de ruit voorzien van wat (goedkope) muurverf. Kan er later makkelijk weer afgewasen.
Overigens bestaat er ook raamfolie wat nauwelijks dooschijnt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu