Verf wil maar niet drogen

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #21
De was er af halen is dus allemaal gebeurd, gewoon met een scherpe verfschraper er alles afgehaald tot alleen het blanke hout over bleef.
Daarna alles geschuurd met korrel 180 (excentrische schuurmachine) en net zo lang geschuurd tot het schuurpapier niet meer dicht liep er en er alleen schuurpoeder achter bleef.
Nog verder schuren durf/kan ik niet want dan heb ik bijna de totale fineerlaag weggeschuurd (brokkelt op sommige plekken al weg)
Daarna alles goed ontvet met zowel st Marc als met thinner maar er ligt hier nu een deur met zijkant al ruim 2 dagen in het kantoor waar het zo rond de 20 graden is en de verf blijft tot op heden kleverig en dof (zou zijdeglans moeten zijn)
Probleem is dat je niet weet wat ze er bijna 75 jaar geleden op hebben gemeerd, maar blijkbaar is dat zo diep in het hout getrokken dat ik het er niet verder af kan schuren zonder de fineerlaag te beschadigen.
(heb mijn dochter dus ook aangegeven nooit weer een oude fineerkast te kopen)
Enige wat me denk ik nog rest is zoveel mogelijk half gedroogde verf er weer af te schrapen en dan weer in de was te zetten en hopen dat het dan wel goed gaat (zo niet dan moet ze alsnog een nieuwe/andere kast kopen)
Want buiten in de regen zetten oid. lijkt me niet verstandig met een fineerkast.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #22
met fineer kun je dat beter niet doen inderdaad.
maar 2k lak zou je nog wel kunnen proberen els je de kast het waard vind..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu