Verf begin te scheuren

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #21
Een TS is Topic Starter.

Het is hier niet de bedoeling topics te kapen en daar discussies in te starten, wanneer u vragen hebt kunt u een eigen topic aanmaken.
 

Carl11

  • #22
Mijn vrouw had het woordenboek er al op nageslagen. Maar goed ik denk dat alles wel gezegd is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #23
@Tiho: Precies Tiho, dat was Razorblade snap je? We dwalen veel te vaak weg van de oorspronkelijke vragen. Wat Jan ook bedoelt neem ik aan: ergens midden inbreken met een nieuw onderwerp wat totaal niet gerelateerd is aan wat de vraagsteller TS wil weten.

@Carl11: uw uitlatingen over een groot deel collega schilders zijn aanmatigend en denigrerend, u haalt daarmee het beroep door het slijk. Ook de overheid en beleidsmakers moeten het bij u ontgelden. U verzuurd. U stelt quasi geïnteresseerd nieuwe vragen om deze weer te beantwoorden met een wedervraag nadat u op de voorgaande uitsluitend negatief reageert. Lees uw eigen verhaaltrant terug. U heeft weinig vertrouwen in de schilder.

Toen ik uw verhaaltrant net met leerlingen en collega's - jawel, het vak vereist soms ook theorie leren op zondag - doornam kwamen we tot de volgende conclusie:

Het is een goed idee dat u alle geveltimmerdelen van uw pas gekochte oude nieuwe huis direct in kunststof uit laat voeren.
Dat bent u af van die niet fraaie waterverf voor buiten die er niet makkelijk genoeg afgaat en van die met nat weer doorschilderende te veel verflagen opbouwende schilders en van duistere beleidsmakers.

Welgemeende excuses aan Razorblade
:wink:
 

Carl11

  • #24
Sorry dat je het zo opvat Kees want zo bedoelde ik het niet. Dat neemt niet weg dat ik kritisch en creatief ben en geleerd heb zelf de voor en nadelen goed op een rijtje te zetten. Vragen stellen is daarbij een techniek om snel to the point te komen. Profesioneel is dat ook mijn werk.

Ik werk zelf bij de overheid en ben diverse malen in projectverband bij normstelling betrokken geweest op een ander beleidsonderdeel. Ik weet dus waar ik over praat. Gepast wantrouwen is op dit gebied echt aan te bevelen.

Plastic raamdelen zal ik zeker niet gebruiken. Volgens mijn VM buurman (wetenschappelijk medewerker scheikunde) zit in plastic harder en reageert dat altijd op zonlicht. Dan kan je beter voor aluminium kiezen.Overigens is er een goed alternatief voor watergedragen verf - veel mooier.

Bij elke begroepsgroep zitten zitten natuurlijk betere en mindere mensen. Ik snap ook wel dat de meeste mensen op geld aanbesteden en niet op kwaliteit en dat dit het de beroepsgroep lastig maakt.Daarnaast heb ik slechte ervaringen. Overigens heb ik nog nooit gehoord dat een schildersbedrijf ophield als het vochtgehalte te hoog was. Zal vast en zeker aan mij liggen.

Laten we het hier maar bijhouden of anders PM. Hoeven we anderen niet mee te belasten.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #25
Ik vat niets op, maar stel alleen feiten vast. Daar laten we het bij. Wantrouwen is iets anders dan creatief en kritisch zijn.
 

Carl11

  • #26
Een paar jaar geleden kwam een goede vriend bij mij op bezoek. Hij wilde een nieuw huis kopen en had via een mannetje een uitstekende hypotheek angeboden gekregen: een beleggingshypotheek waar hij dik geld mee ging verdienen. Na wat vragen adviseerde ik hem dat niet te doen: te mooi om waar te zijn. Een paar dagen later belde hij me een beetje boos op. Zijn adviseur vond mij aanmatigend. Zonder deskundigheid oordeelde ik over een uitstekend produkt wat geruggesteund werd door van naam en faam bekende banken en deskundigen. Het huis heeft hij inmiddels niet meer en het huwelijk is op de klippen vanwege de spanningen. Hij is nog terug geweest naar de adviseur die inmiddels zijn geld verdiende met ontwoekeren. De adviseur verwees naar de deskundigen die hem hadden misleid. Uiteindelijk was hij slechts een verkoper die onvoldoende kennis had om het belegginsprodukt echt te begrijpen. Hetzelfde soort verhaal kan ik je vertellen op het gebied van medicijnen waar in Amerika een anti depressie middel op de markt werd gebracht waarvan al in de onderzoeksfase bekend was dat het niet werkte. Gepast wantrouwen is geen slechte leidraad zeker niet als er een product op de markt is wat zich bewezen heeft of dat nu een annuiteitenhypotheek of een verf op terpentinebasis is.
 

Tiho

  • #27
Melk goed voor elk :prima:
 

Carl11

  • #28
Goed voorbeeld Tiho. De industrie vekondigt dit al jaren maar de wetenschap stelt er inmiddels vragen bij


Link verwijderd, heeft niets met de vraag te maken, mod.
 

Tiho

  • #29
Dat wisten ze al eerder dan de reclame er was denk ik. Back ontopic nu maar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #30
@ Car111,
U hebt het schijnbaar niet goed begrepen, ik heb u netjes gevraagd geen discussie te voeren in het topic van een ander maar daar begint u weer aan.

De link die geplaatst hebt is verwijderd, die heeft niets met het onderwerp te maken, wilt u zich in het vervolg aan de regels van het forum houden ?
 

Carl11

  • #31
Ik had het ook liever PM gedaan Jan. Soms wordt je ergens onbedoeld ingetrokken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #32
Niemand is verplicht te reageren. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu