Verbruik inductie versus elektrische multi snelkookpan

LienD

  • #1
Ik heb een elektrische multi snelkookpan van de Lidl gekocht, vergelijkbaar met een express croqpot maar dan veel goedkoper.
Is het echt wel veilig om daarmee van huis te gaan? Er zit ook een slowcookfunctie op en ik lees dat mensen met slowcooking in de ochtend voor ze naar het werk gaan het apparaat aanzetten.
Verder zou ik heel graag willen weten wat minder stroom verbruikt. Dus bijvoorbeeld de snelkookfunctie,bij inductie moet ik de snelkookpan op stand 2 zetten om pan onder druk te houden. Op de elektrische pan staat 1000 watt. Wat betreft de slowcookfunctie, dat kan dus ook in allebei, ook hiermee, wat zal voordeliger zijn?

Verder heb ik een Magnani xxxl airfryer,dat is net zoiets als de Molino. Sinds ik die heb gebruik ik die bijna elke dag, het is 1300 watt. Ik gebruik die om vlees en vis in klaar te maken voor het avondeten, ontzettend makkelijk(en erg lekker), maar ben ook best wel benieuwd wat qua verbruik voordeliger is, inductie of vlees in dit apparaat.

Ik wil me straks niet dood schrikken van de afrekening dus zou het erg fijn vinden als iemand me dit uit kan leggen omdat qua gebruiksgemak ik liever beide apparaten ga gebruiken dan koken op inductie.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Daar is zo niets van te zeggen, hangt van de overdracht van het vermogen af.

Kook eens inductie en houd de meterstand bij en dan met dat apparaat hetzelfde klaarmaken en nogmaals meterstand dan weet je het verschil.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik ken dit product niet. Maar wel een ouderwetse snelkookpan. Die heet niet voor niets zo. Door de opgebouwde druk worden alle kooktijden veel minder. Logisch dat je daarmee veel stroom bespaart.

Met een energiekostenmeter is een los apparaat makkelijk te controleren, vooral een eventuele warmhoud of stnadby functie. Via de meterkast kan ook, maar opletten dat er niets anders aan gaat (zoals vloerverwarming badkamer/cv-ketel/tv-box enz).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu