Verbeteren isolatie in kruipruimte, hoe?

Mkleinman64

  • #1
Aan de onderkant van onze vloer, in de kruipruimte, zit nu een bescheiden laag van 5cm piepschuim. Onze vloer bestaat volledig uit betonplaten met daarop meteen dat piepschuim aangebracht.

Als ik dus onder de vloer kijk dan is het geheel dus vlak aan de onderkant.

Nu willen we graag deze isolatie gaan verbeteren. Alleen de vraag is hoe?

Ik heb zelf al zitten denken om 2x5cm EPS eronder bij te plakken met kit. Dit zou dan ongeveer een extra R waarde van 2,5 geven. Nadeel van deze methode is dat ik niet weet hoe goed de bestaande laag EPS vast zit. Ik wil natuurlijk niet dat over een half jaar alle isolatie los heeft gelaten en op de bodem in mijn kruipruimte ligt :roll: .

Ik ben al wel plakpennen tegengekomen maar nog geen boorpennen die bevestigd worden in het beton waaraan de piepschuimplaten weer komen te hangen. Bestaan deze boorpennen? En zoja waar zijn deze te krijgen?

Of is er nog een andere methode voor isoleren waar ik nog niet aan heb gedacht?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Die platen wegen zo weinig dat de kans op loslaten van de platen die er al zitten vrijwel nihil is.
U kunt proberen of ze vast genoeg zitten door er op een par plekken en spaanplaatschroef in te draaien en er aan te trekken, gebeurt er nu niets dan zal dat ook in de toekomst ook niet gebeuren.
 

Chathanky

  • #3
Denk je er heel veel meer energie te besparen door de vloer te verbeteren?
Naar mijn idee lijkt me de besparing niet zo groot meer.

Kun je de energie en moeite niet in andere maatregelen steken?
 

Mkleinman64

  • #4
Het probleem is dat er in huis weinig meer te doen is. Het huis waar ik in woon is van 1974 en we zijn al behoorlijk ver met isoleren en het verbeteren van de woning. ( HR++ glas rondom, radiatorfolie, alle leidingen geïsoleerd, zonneboiler, zonnepanelen etc ).

Overal zit wel isolatie in huis maar de diktes houden dus niet echt over. Vandaar mijn idee om de kruipruimte extra te isoleren, als dit 50-75m3 gas per jaar bespaard is dit weer mooi meegenomen.

Als onze huidige laminaatvloer aan vervanging toe is dan is ook de planning om vloerverwarming te gaan installeren in de woonkamer en keuken, en dan komt, denk ik, die extra isolatie ook wel van pas.

Als ik iets over het hoofd zie dan hoor ik het graag :-)
 

Millew

  • #5
Gewoon lijmen. Als je bang bent dat het loslaat, zet je onder elke plaat twee stokjes tussen de bodem en de platen. Zo vaak zal je ook niet in de kruipruimte zitten om daar last van te hebben.
Als naderhand blijkt dat de platen los gaan zitten, dan kan je altijd nog gaan schroeven.
Ik weet niet of daar kant en klaar iets voor verkrijgbaar is, maar met zelf wat knutselen kom je ook een heel eind.
 

Chathanky

  • #6
Overal zit wel isolatie in huis maar de diktes houden dus niet echt over. Vandaar mijn idee om de kruipruimte extra te isoleren, als dit 50-75m3 gas per jaar bespaard is dit weer mooi meegenomen.
Tja die 50m3 zal denk ik wel haalbaar zijn met deze maatregel.
Als je daar van bewust bent zal de maatregel niet tegenvallen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu