Ventilatieroosters locatie

Pinkie

  • #1
Hee medeklussers,

Ik sta op het punt om morgen ventilatieroosters te plaatsen in mijn hok en zou graag jullie advies willen. Mijn idee is om gewoon simpel een gat van ongeveer 10 cm te maken met een rooster van 12 cm eroverheen.

Mijn vraag is: waar kan ik het beste de roosters plaatsen? Ik heb verschillende verhalen gehoord, bijvoorbeeld dat het niet ideaal is om ze aan de kant van het noorden-oost-zuid-west te plaatsen. In mijn geval is het noorden waar de bovenste foto precies naar kijkt, dus schuin vanaf de foto gezien.

Daarnaast zie ik vaak dat mensen één laag laag plaatsen en de andere hoog voor een betere circulatie. Wat is de optimale plaatsing in mijn geval? Het liefst vermijd ik de voorkant, omdat je ze dan altijd ziet (Noord-Zuid). Ik dacht aan de zijkanten, maar ik twijfel of dit verstandig is. ( Rond het hok is schutting, minder luchtdoorvoer of is dit onzin) Ook wil ik aan de rechterkant ooit een kippenhok bouwen, dus daar moet ik dan ook weer denken aan de ventilatierooster.. ivm de geur.

Hoor graag van jullie.




IMG_6483.jpg
IMG_6484.jpg


IMG_6485.jpg
 
Laatst bewerkt:

Charel

  • #2
Gewoon waar je het meeste luchtverplaatsing (wind) verwacht en op tegenover elkaar gelegen plaatsen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Links voor, laag
Rechts achter hoog

Het is ook maar een schuur, geen woning...
 

Pinkie

  • #4
Goed, als leek maak je overal druk om (bevestiging). Bedankt, dan zal ik het inderdaad maar gewoon doen. Vrouw denkt wel anders, Walker, met het zicht:P. Maar dan doe ik het wel in front. Want daar is dan ook het meeste luchtverplaatsing. Bedankt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hier mijn ervaring.
Over het algemeen hebben golfplaten de eigenschap goed te kunnen tochten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu