Ventilatiepijpen verwijderen - Repareren dakbeschot ...

Hans_vledder

  • #1
Heren, Dames,

De zoekfunctie bood mij geen soelaas;

Bij het sloopwerk dat ik op dit moment in mijn woning aan het doen ben, ben ik op de bovenverdieping (plat dak, geen zolder) een aantal ongebruikte ventilatie en/of kachelpijpen tegengekomen. Bij de komende renovatie van mijn woning wil ik die graag voorgoed van het dak verwijderen.

Het dakbeschot bestaat uit een sandwich-constructie van vezelplaat met daartussen een laag (gelige) isolatieschuim. Het dak wordt in z'n geheel voorzien van nieuwe dakbedekking.

Mijn vraag is nu; is het mogelijk om de bestaande gaten (125mm en 150mm) in het dakbeschot op een duurzame manier te dichten en zo ja hoe, of is het aan te raden de betreffende dakbeschotplaten in z'n geheel te laten vervangen bij de komende renovatie?

Bij voorbaat dank,
Hans
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. Het kan met glas/steenwol, schroef een plaatje hechthout aan de onderkant, vul het gat met glas/steenwol en schroef op de andere kant ook een plaatje.

2. Schroef een plaatje op de onderkant, schroef een plaatje op de bovenkant, boor hier een gaatje in waar het buisje van een bus purschuim doorheen kan en spuit de ruimte vol met pur, spuit er niet te veel pur in, het zet nog uit, het plaatje kan dan bol gaan staan.
 

Hans_vledder

  • #3
Hoi Jan,

Dank voor je antwoord. Ik had niet verwacht dat dit een duurzamen oplossing zou kunnen zijn.

Groet,
Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu