Ventilatie kruipruimte bolvormige ventilatoren

Arjan'74

  • #1
Ik ben afgelopen week een paar uur onder de vloer geweest en het klimaat is daar niet echt prettig, tenzij je een kikker bent...

De lucht is vochtig en klam en er staan her en der kleine plasjes water. Ik denk zelf dat het grondwater is wat door de vette klei onder het huis niet via de bodem weg kan lopen.

Op mijn rug glijdend over de klei kreeg ik het idee dat het misschien goed zou zijn om de bestaande ventilatieopeningen eens door te blazen. En ik zou vrij eenvoudig een buis vanuit de kruipruimte naar het dak kunnen maken, waarop ik een windaangedreven ventilator plaats. De voordelen lijken mij dat het geen extra energie kost en dat ik bij wind de vochtige lucht onder het huis weg zuig, terwijl bij windstilte er niets gebeurd en er ook geen kelderlucht om de woning blijft hangen. Zie ik nu erg veel nadelen over het hoofd?

En wat voor zoekterm kan ik gebruiken om deze bolvormige ventilatoren te vinden op internet? Luchtaangedreven ventilator levert niets op.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Windgedreven ventilatie

Over de kruipruimte kan ik je niets vakkundigs zeggen.

Google ook eens op "radongas kruipruimte", voor informatie over ventileren van kruipruimtes.
 

Arjan'74

  • #3
Windgedreven. Dat woord had ik nog niet geprobeerd. Ik had wel alle varianten van wind en aangedreven geprobeerd. Dank je.

Dat verhaal van Radon heb ik ook al gelezen. Ik voel me al niet zo thuis onder de vloer, maar om dan ook nog mijn adem in te moeten houden...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
De verwijzing ging niet om het radongas zelf, maar vooral in de betreffende artikelen voorkomende voorbeelden en suggesties over kruipruimte-ventilatie.

In je normale dagelijks leven adem je volgens mij heel wat meer radon in, dat uit de muren en andere in het huis (en kantoor) gebruikte materialen komt, dan in dat eventjes dat je onder de vloer ligt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu