Ventilatie kruipruimte bij combinatievloer ?

Koala

 • #1
Hoewel de aannemer de hoofdprijs vroeg hebben we toch besloten om de houten vloer te vervangen door een combinatievloer ofwel holle broodjesvloer. Om geld te sparen doen we de voorbereidende werkzaamheden zelf.
De bestaande ventilatiegaten zitten vrij hoog en zitten in de weg voor de nieuwe vloer. Deze heb ik dus dicht gemaakt.
Is het nodig om nieuwe ventilatiegaten te maken of is het niet nodig om de resterende kruipruimte onder de combinatievloer te ventileren ?
Wederom alvast bedankt voor jullie inbreng.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Als er verder geenhouten balken (bijv. in een andere aangrenzende ruimte, keuken, gang) meer aanwezg zijn, zijn die openingen "overdone".
   

  Ralph

  • #3
  Nou, ik zou het wel ventileren en dus nieuwe kokers lager erin zetten. Je kan zo het optrekkend vocht voor een groot deel ermee weg ventileren.
  De nogal in Nederland veel voorkomende bouwfout van het niet aanbrengen van een sperlaag in het opgaande werk, geeft zonder ventilatie kans op optrekkend vocht boven het vloernivo.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Dat is wel een goede reden! Maar hoe zit het dan met de huidige nieuwbouw? Ik zie dat er meestal geen kruipruimte wordt aangebracht (of alleen onder de hal t.b.v. de nutsaansluitingen). Dan wordt de betonvloer direct op het zand gestort.
   

  Ralph

  • #5
  Met betonvloeren direkt op zand dient het hele vloer opp. inc. onder de muren met dakleer te worden afgeplakt.
  Zulke vloeren hebben in woonruimtes altijd zwevend estrich omdat verbonden estrich altijd te vochtig word, tenzij je op een berg woont natuurlijk :)
  En nee, die folie onder het beton is er niet voor dat het waterdicht word maar dat het water niet te snel uit beton onttrekt.
   

  Koala

  • #6
  Onze aannemer vond ventilatiegaten niet noodzakelijk, dus zijn ze ook niet gemaakt.
  De vloer ligt er nu in en enkele houten balken zijn blijven zitten. Hoewel deze geen dragende functie meer hebben, had ik ze er toch liever uit gehad, want ik ben er zeker van dat ze in de loop der jaren wegrotten.
  Maar laat ik vooral vertrouwen op de mensen die meer verstand van bouwen hebben dan ikzelf ...
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Die balken kan u dan zo weg halen als idd weg rotten.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  @ Ralph

  Ik heb nog nooit gezien in de bouw, dat ze onder een gehele beton vloer dakleer leggen, als deze op het zand ligt.

  Normaal is het folie, isolate, bouwstaalmatten en dan beton.
   

  Ralph

  • #9
  Daarom komt die bouwfout ook zo vaak voor in Nederland Peter. Zie het ongeveer als een keldervloer, als je daar wat op legt.....een kleed of een doos o.i.d. gaat dat zweten.
  Een vloer op zand zal zich hetzelfde gedragen als daar water/vocht onder komt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu