Vensterbank recht maken

Marleos

  • #1
Hallo allemaal! Er zat een prachtige vensterbank in mijn woonkamer. Helaas hebben vorige bewoners er zo’n bouwmarkt ding opgeplakt en die krijg ik er niet meer af, originele vensterbank is meegekomen met eraf halen.... maar originele vensterbank had wel een schuine onderkant. Ik wil een boomstam plank vensterbankje. Maar hoe ga ik de rand rechtmaken?


 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Met een schaafmachine een afschuining maken aan je nieuwe vensterbank.

Alternatief is het plaatsen op schuine wiggen, maar dat is minder stabiel én dan heb je kans op tocht door de kier die ontstaat.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Uitvlakken met specie als je voldoende hoogte hebt
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Een boomstam plank als vensterbank.
Wat moet ik daar bij voorstellen?
Gewone planken strekken snel krom van verse boomstammen.

Maar al het hout komt van boomstammen.
 

Belz

  • #5
2 dingen waar ik naar zou kijken:
- hoe schuin loopt het?
- je 'boomstam' heeft die een randje?

Als je nieuwe tablet een randje heeft, dan kan die een eventuele 'spleet' verbergen. In dat geval kan je creatief zijn in het ophogen, bijvoorbeeld met houten spietjes. Indien niet, zal je de spleet mooi moeten afwerken, anders gaat die zichtbaar zijn als je van ver kijkt.

Als er geen randje is en het loopt niet heel schuin, dan kan je wat ophogen met een goede lijmkit. En de spleet dan afkitten.

Op de foto lijkt het wel heel schuin, in dat geval zou ik mortelspecie afmaken, gelijktrekken, vensterbank monteren, onderkant afplakken en afwerken met pleister.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu