Vensterbank opgezwollen bij naad

Doak

 • #1
Ik had twee vensterbanken van spaanplaat aan elkaar gemaakt, althans die liggen naast elkaar en op de kopsekanten had ik houtlijm gebruikt. De onderkant verlijmd met constructielijm en zit zo vast als een rots. Op een dag kwam de glazenwasser en ging er water via het ventilatierooster op de vensterbank die ik nog niet had gekit. Het resultaat is dat deze nu bol staat bij de naad tot op een plek ongeveer 5cm er vanaf. Achteraf denk ik dat kit het niet voorkomen zou hebben want in die naad kan amper kit. Ik had de kopsekanten moeten plamuren/aflakken of iets dergelijks maar dat is achteraf.

Weet iemand of hier nog iets aan te doen is?

.
IMG_20200701_170341.jpg


IMG_20200701_170237.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Dit kun je niet meer herstellen: Het spaanplaat zal zich niet herstellen tot een vlakke plaat. Ik zou hier verzekeringswerk van maken.

  Een volgende keer eerst de bovenkant van de vensterbank beschermen met schilderstape, en vervolgens transparante kit op de kopse kant aanbrengen voordat je de delen tegen elkaar aanbrengt. Daarna afmessen en tape verwijderen.
   

  Doak

  • #3
  Dan weet ik dat dit einde oefening is. Misschien dat ik het er nog uit ga halen en zal het dan volgens jou aanwijzing doen, bedankt daarvoor
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu