Veel verschil maten rookkanaal, wat moet ik doen

Bas Kl

  • #1
Ik heb een huis van 1928, met een schoorsteen / rookkanaal waar tot 5 jaar geleden een vrijstaande houtkachel heeft gebrand.
Nu willen wij als nieuwe bewoners het zekere voor het on zekeren nemen en een nieuw rookkanaal laten plaatsen.
Hierbij hoor ik veel verschillende geluiden en verschillende maten. Nu weet ik niet meer wat ik moet doen.

Bedrijf 1 kanaal 13 cm doorsnee, met korrels(?) voor een redelijk bedrag.... denk ik zo,

Bedrijf 2 kanaal 15 cm, praat verder nergens over, alleen de schoorsteen moet er af, zou slecht zijn. (vallen af en toe stukjes steen naar beneden/meer schilfers, voegen zien er nog goed uit.

Bedrijf 3 Kanaal 11 CM en komt ook beneden kijken in de kamer (daar kan een 15cm buis in) en maximaal ongeveer een 4KW kachel in, en legt alles netjes uit.

Bedrijf 4 kijkt alleen vanaf beneden de straat, schat het in, en is weer weg.

Je begrijpt het al, ik weet niet meer wat ik moet doen?? Wie kan mij van gedegen advies voorzien.

Vriendelijke groeten, Bas
 

Peter_N

  • #2
Moeilijk te zeggen zo van een afstand.
Ik ga zelf alleen in zee met mensen/bedrijven die alles gewoon netjes uitleggen/toelichten, zodat je het vertrouwen krijgt dat wat zij doen juist is.

De max diameter van 11 cm is dan wel weer wat aan de smalle kant waardoor je slechts een klein kacheltje kan aansluiten.
Mocht de kamer waar ie komt ook klein zijn dan hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn.

De korrels waar bedrijf 1 het over heeft zijn waarschijnlijk vuurvaste korrels die rondom het nieuw te plaatsen kanaal worden gestort.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Wat zijn de mogelijkheden omtrent kachel groote, en het aantal m3 van de kamer. normaal gesproken zal je ongeveer de diameter van de uitgang van de kachel nodig hebben,. je mag aanemen dat als je een specialist naar de schoorsteen laat kijken. dat die sneller kunnen zien wat wel en wat niet kan als een leek. sommige bedrijven laten het fexibel zakken met een houten klos, past de klos dan past in de meeste gevallen ook het flexibel, dan kun je een keuze maken qua kachel wat past bij de diameter van je flexibel.misschien kun je een paar fotos plaatsen,maar dan nog blijft het lastig om het op afstand te beoordelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu